Palamutun peşini bırakan balıkçı hamsiye koşuyor

Havaların soğumasının ardından balık tezgahlarındaki palamut, yerini yavaş yavaş hamsiye bırakmaya hazırlanıyor.  İstanbul Bölgesel Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, palamutun bu saatten sonra uçuk fiyatlarda olacağını söyleyerek, ''Karadeniz hamsisini tezgahlarda bol ve ucuz göreceğiz''  dedi.

Palamutun peşini bırakan balıkçı hamsiye koşuyor

Tuğba Öztürk/ntv.com.tr

1 Eylül'de başlayan balık avı sezonu bu sene dalgalı fiyatlarla devam ediyor. Havaların bir türlü istenildiği kadar soğumaması ve denizlerdeki olumsuz hava şartları, palamut ve hamsi fiyatlarını zaman zaman hızlı bir şekilde dalgalandırdı. 

İstanbul Bölgesel Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, en çok tüketilen balıklardan olan palamut ve hamsideki son durum ile ilgili ntv.com.tr'ye bilgi verdi.   

Erdoğan Kartal, mevsimsel olarak artık palamut balığına bitti gözüyle bakmanın gerektiğini ve palamutun bundan sonra oldukça uçuk fiyatlarda seyredeceğini belirtti. 

Normal şartlarda kasım ayı itibari ile hamsinin tezgahtaki palamutu gölgede bırakacağını ifade eden Kartal, ''Palamuta giden balıkçıların yüzde 99'u bunun peşini bırakarak hamsiye yöneldi'' dedi.  

PALAMUT FİYATI İKİYE KATLADI

İstanbul Balık Hali'nde çiftli olarak satılan palamutların fiyatı boyutuna göre 80-100  TL arasında değişiyor. Yaklaşık 10 gün önce bu fiyat 40-50 TL arasındaydı.

Palamutun peşini bırakan balıkçı hamsiye koşuyor - 1

Öte yandan havaların soğuması ile birlikte gözler artık hamsiye çevrildi. Av sezonun açılmasından bu yana yüksek fiyatları ile dikkat çeken hamsi fiyatlarında  kısa bir süre içinde yarı yarıya düşüş bekleniyor. 

''KARADENİZ'DEN GÜZEL HABERLER GELMEYE BAŞLADI''

2-3 gündür hamsideki yoğunluğun başladığını söyleyen Erdoğan Kartal, ''Karadeniz'in bazı bölgelerinden güzel haberler gelmeye başladı. Sezon Samsun ve Giresun'da bereketli geçiyor'' dedi. 

Kartal, ''Suların soğuması ile birlikte bu bereket daha da artacak. Karadeniz hamsisini tezgahlarda bol ve ucuz göreceğiz'' sözlerini kullanarak hamsideki fiyatın yarı yarıya düşeceğine işaret etti. 

İstanbul Balık Hali’nde 1 kutu hamsinin (12 kg civarı) fiyatı 380-420 TL arasında değişiyor. Yaklaşık 3 haftadır hamsi fiyatında bir değişiklik yaşanmadı. 

Palamutun peşini bırakan balıkçı hamsiye koşuyor - 2

Bu sene tekir ve lüferde kıtlık yaşandığını söyleyen Erdoğan Kartal, sofraları donatan balık çeşitliliğin gün geçtikçe azaldığına dikkat çekti. 

Kartal, "Biz artık hamsiyi bile bu sene olacak mı olmayacak mı diye düşünüyorsak, çok dikkat etmemiz gerekiyor. Burada herkesin üzerine bir sorumluluk düşüyor." dedi. 

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • haberler
  • Türkiye
  • Gündem
  • Balık
  • Ekonomi
  • hamsi

Sayfa Yükleniyor...