Papandreu: Yunanistan açıklarını kısacak

Finansal açıdan zor günler yaşayan Yunanistan'ın Başbakanı Papandreu, "Sistemik değişikliklerle bütçe açığını azaltıyoruz ve bunu dört yıl içinde yapmayı tasarlıyoruz" dedi.

Papandreu: Yunanistan açıklarını kısacak

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkesinin borçlarından doğan yükümlülüklerini yerine getireceğini ve bütçe açıklarını dört yıl içinde gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 3'ünün altına düşürmeyi tasarladığını söyledi.

Avrupa Birliği zirve toplantısı için Brüksel'de bulunan Papandreu, Reuters ile yaptığı söyleşide, "Sistemik değişikliklerle açığı azaltıyoruz ve bunu dört yıl içinde yapmayı tasarlıyoruz. Programımız çok açık ve kararlılığımız da tam" dedi.

Papandreu, ülkesinin ağır borç yükü nedeniyle Euro Bölgesi üyeliğinden çıkacağı yolundaki söylentileri yalanladı.

Papandreu şunları söyledi: "Böyle bir şey imkansız. Ekonomiyi çok iyi bilen euro grubu başkanı Jean-Claude Junker de, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet de Yunanistan'ın borçlarını ödememesi gibi bir durumun olmayacağını söylediler.

Sorumluluk sahibi bir ülke olduğumuzu ve taahhütlerimizi yerine getireceğimizi söyleyebilirim. Yeni bir hükümetiz; yeni bir görevimiz var ve bu da değişimi sağlamaktır. Dolayısıyla bu yönde ilerliyoruz. Halkın tam desteğine sahibiz."

Sayfa Yükleniyor...