Paranızı çekmeden ödenecek ücreti bileceksiniz

Ortak ATM uygulaması kapsamında para çekecek olan banka kartı kullanıcıları cuma gününden itibaren hizmet bedellerini işlem öncesinde öğrenebilecek.

Paranızı çekmeden ödenecek ücreti bileceksiniz

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yapılan açıklamaya göre, 13 Kasım'dan itibaren, müşterisi olmadığı bir başka bankanın ATM’sinden bakiye sormak veya para çekmek isteyen banka kartı kullanıcılarını işlem öncesinde ATM ekranından bilgilendirecek.

Banka kartı sahipleri, kullandıkları kartın ATM’si dışında, diğer bir ATM’den işlem yapmaları durumunda ödeyecekleri hizmet bedelini, işlem öncesinde öğrenecekler.

Bankalar tarafından belirlenen hizmet bedelleri cuma gününden itibaren ATM ekranlarına yansımaya başlayacak.

Ortak ATM Paylaşımı kapsamındaki tüm bankalar ATM banka kartı nakit çekim ve bakiye sorma işlemlerinde müşterilerinden ne kadar hizmet bedeli alacakları konusunda bilgilendirme mesajını ATM uygulamalarında her işlem öncesi gösterecek. Kart kullanıcıları söz konusu ücretlendirme ile ilgili bilgilendirme mesajı sonrası işleme devam edebilecek ya da işlemden vazgeçebilecek.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) yaptığı açıklamada, kart kullanıcılarını bilgilendirici bazı konulara yine dikkat çekti:

Sayfa Yükleniyor...