Parti bitti, tuvalet kağıdına bile muhtaçlar

Hükümet hastanelere ilaç ve tıbbi malzeme satan firmalara ödemeyi kesti. Hastalar tuvalet kağıdında bile sıkıntı olduğunu söylüyor.

Parti bitti, tuvalet kağıdına bile muhtaçlar

Yunanistan'da bütçe açığını kapatmak ve borç yükünü azaltmak için maaşları donduran, ikramiyeleri azaltan ve vergileri artıran hükümet, sağlık sektöründe de tasarrufa gitti.


Hastanelere ilaç ve tıbbi malzeme sağlayan firmaların büyük bir kâr payıyla çalıştıkları ve devleti zarara uğrattıkları ortaya çıkınca, hükümet ödemeleri kesti. Ancak bu kez hastanelerde ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı baş gösterdi.

Doktorların muayene için kullandıkları cihazlardan bile olmadığını belirten Yunanlar, sistemin çöküşün eşiğinde olduğunu ve ameliyatların yapılmadığını belirtiyor.

Bazı hastanelerde tuvalet kağıdı bile kalmazken, sağlık personeli ilaç ve çarşaf olmadığından yakınıyor.

Yunanistan'da bir hastaneye virüs kontrolü için her hafta yaklaşık 100 kan örneği geliyor. Ancak artık bunların yalnızca 50'si yapılabiliyor.

BAKANDAN 'PARTİ BİTTİ' UYARISI
Ülkede herkesin fedakarlık etmesi gerektiğini söyleyen Sağlık Bakanı Mariliza Xenogiannakopoulo, sağlık sektörünü "Parti bitti" sözleriyle uyardı. Bakan, "Mali anlaşmayla devam edeceğiz çünkü sağlık sektörünü temizlemek zorundayız. Ama günün sonunda herkes de şu mesajı alsın: Sağlık sektöründeki parti bitti" diye konuştu.

Hükümetle söz konusu firmalar arasında yeni ödeme planı üzerindeki pazarlıkların sonuçlanmak üzere olduğu ve hastanelerdeki krizin önümüzdeki günlerde aşılacağı belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...