'Pasif ev'ler tartışacak

Bugün dünyada ve ülkemizde konutlar tek başına toplam enerji tüketiminin ortalama yüzde 35 ila 40’ını kullanarak mevcut durumun hızla kötüleşmesine neden oluyor. Avrupa Birliği ülkeleri artık sıfır enerji ile sıfır emisyon salımını yakalayan ve “Pasif Ev” olarak adlandırılan binalara geçmeye başladı.

'Pasif ev'ler tartışacak

Dow’dan Holger Merkel’in enerji verimliliğinin en önemli aşaması olan yalıtımda uzun süreli ürün performanslarını değerlendireceği gereken acil önlemlere dikkat çekmeyi hedefleyen Dow Bina Çözümleri, 6 Ekim’de gerçekleştireceği seminerle bu konuyu masaya yatıracak.

Dow Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu da Türkiye’de yalıtım ürünlerinin AB’nin kullandığı çevreci gazlarla üretim süreci ve CE Belgeli ürünler konusunda bilgi verecek. Modacı Ümit Ünal ise “Enerji verimliliği binalarda moda olur mu?” sorusunun yanıtıyla enerji verimliliğine farklı bir bakış açısı ile yaklaşacak.

Dow Bina Çözümleri Bölüm Başkanı Durmuş Topçu, bugün ülkemizdeki konutlarda ısınmak için bizden çok daha soğuk bir iklime sahip olan Almanya’ya göre 10 kat fazla enerji harcandığına dikkat çekti. Ve yine yalıtımsız binaların, sadece ısınmak için “Pasif Ev”lere göre 20 kat daha fazla enerji tükettiğini vurgulayan Topçu, bu seminerin Türkiye’de bir devrim niteliğinde olan “Pasif Ev”lerin tartışılması için konunun yerli ve yabancı uzmanlarını bir araya getirmesi açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Seminer, inşaat sektöründeki karar vericilerden, mimarlar, mühendisler ve müteahhitlere, kamu otoritesinden akademisyenlere, Dow Bina Çözümleri ve iş ortağı Mardav’ın bayilerinden basın mensuplarına kadar geniş kitlelerin katılımıyla zenginleşecek.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...