PayPal, Bitcoin ve bazı kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edecek

ABD merkezli çevrim içi ödeme sistemi PayPal, kripto para birimlerini ödeme aracı olarak kabul edeceğini açıkladı.

PayPal, Bitcoin ve bazı kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edecek

Şirketten yapılan açıklamaya göre; önümüzdeki haftalarda 'de sunulacak seçenekle kullanıcılar, PayPal üzerinden kripto para hesabı açıp alım-satım işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bu uygulamanın, PayPal'ı tüketicilere kripto para birimlerine erişim sağlayan en büyük ABD şirketlerinden biri haline getireceği ve ile diğer kripto para birimlerinin uygulanabilir ödeme yöntemleri olarak daha geniş bir şekilde benimsenmesine yardımcı olacağı belirtiliyor.

Kaliforniya merkezli San Jose şirketinin Başkanı ve Genel Müdürü Dan Schulman konuyla ilgili olarak hizmetin sanal madeni paraların küresel kullanımını teşvik edeceğini ve ağını merkez bankalarının ve şirketlerin geliştirebileceği yeni dijital para birimleri için hazırlayacağını umduğunu söyledi ve "Merkez bankalarıyla çalışıyoruz ve her tür dijital para birimini ve PayPal'ın nasıl bir rol oynayabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Kripto parayla ödeme ise 2021'in ilk aylarında kullanıma açılacak. 2021'in ilk yarısında seçeneğin dünyanın diğer bölgelerinde de kullanıma sunulması planlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...