Pegasus halka arzı 2010'da planlıyor

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, sermaye piyasalarının 2010'un ikinci yarısında veya en geç 2011'in ilk çeyreğinde açılacak gibi göründüğünü söyledi.

Pegasus halka arzı 2010'da planlıyor

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirketin halka arzı için 8 Ocak'ta yetkilendirme yapmayı planladıklarını ve halka arz için 2010 yılının ikinci yarısı ya da 2011 yılının ilk çeyreğinin tavsiye edildiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) düzenlediği "birFİKRİNmiVAR" projesiyle ilgili toplantı öncesinde Reuters'ın sorularını yanıtlayan Sabancı, "8 Ocak'ta herhalde yetkilendirme yapacağız. 10 aracı kurumla görüştük, 4 firmalık bir kısa liste yaptık. Hepsinin müşterek noktası 2010'un ikinci yarısı veya 2011'in ilk çeyreği piyasalar açılacak demeleri" dedi.

Sabancı, şirketin hangi oranda hissesini halka arz etmeyi planladıklarına ilişkin bir soruyu ise, "Burada minimum halka arz rakamı var. Bu takriben 100 milyon dolar. Bu rakam bizim rakam değil. Uzun vadeli yatırımcıların bu işe vakit ayırması için beklediği büyüklük. 100 milyon dolardan yola çıkarak değerlemelerin ne olacağını biliyorsan şirketin minimum yüzde kaçını halka açması gerektiğini bulabilirsin" sözleriyle yanıtladı.

Sabancı, değerleme konusunda Esas Holding hissedarlarının bir beklentisi olduğunu, ancak rakamı konjonktürün ve yatırımcıların belirleyeceğini de sözlerine ekledi.

Pegasus Havayolları'nın halka açılmasının ardından THY'den sonra İMKB'de işlem gören ikinci havayolu şirketi olacağını hatırlatan Sabancı, "(Halka arz ile) Şirketin bilançosunda satın almalar için kaynak oluyor. Halka arzla sağlayacağımız kaynağı bu alanda veya uçak siparişlerinde kullanabiliriz" dedi.

Sabancı, Pegasus'un gelecekte bugüne kadar kaydettiğinden çok daha hızlı büyümesini öngördüklerini belirtirken, "Bundan sonra daha hızlı büyüyeceğiz. Daha açıklamadığımız uçak siparişleri var. O zaman da dış kaynağa ihtiyaç var. Biz bunu biraz da borsadan alalım diyoruz" diye konuştu.

İralndalı Aer Lingus , Silkar Yatırım ve Net Holding'in ortak girişimiyle 1990 yılında kurulan Pegasus Havayolları'nı, 2005 yılında Esas Holding satın aldı. Esas Holding'in elinde ayrıca Avrupalı havayolu şirketi Air Berlin'in de hissesi bulunuyor.

Grubun internet sitesindeki bilgiye göre Esas Holding, Air Berlin'de yüzde 15.3 payla en büyük hissedar konumunda.

Sayfa Yükleniyor...