'Perişanız'

TOKİ'nin yaptığı dairelere şikayet var: "Hayal kırıklığına uğradık. Evlerimizin değiştirilmesini istiyoruz!"

'Perişanız'

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Çorum-Ankara karayolunun 10'ncu kilometresine yaptırılan konutların bir oda bir salondan oluşan 1+1 daireli olan `H' bloklarına taşınan vatandaşlar tepki gösterdi.

'PERİŞANIZ'

TOKİ tarafından yaptırılan evlere taşındıklarını sve 19 aydır yaşam sürdüklerini kaydeden 22 kadın, belediye tarafından düzenlenen Halk Günü toplantısına katıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye TOKİ'yi şikayet eden kadınlardan 41 yaşındaki Fikriye Leblebici, "Sayın Başkanım biz buraya TOKİ için geldik. Geçtiğimiz yıl TOKi tarafından yaptırılan 1+1 odalı evlerimize taşındık. Bize balkon olacak dediler evlerde balkon yok. Bizi aldattılar. Meğer burası Huzurevi için yapılmış. Talep fazla olunca bizi buraya almışlar. Perişanız" dedi.

Leblebici şikayetlerini şöyle dile getirdi:

"Anahtarı alıp eve girdiğimizde evler bunlar mıymış?' dedik. Hayal kırıklığına uğradık. Her birimiz yaklaşık 2'şer bin lira peşinat yatırdık ve 20 sene süresince yaklaşık 150'şer TL taksitle toplamda 28 ila 33 bin TL arasında değişen rakamları ödeyeceğiz. Evlerimizin değiştirilmesini istiyoruz."

Sayfa Yükleniyor...