Petkim İran yatırımlarını dondurdu

Petkim, İran'daki yatırım planlarını, Birleşmiş Milletler ambargosu nedeniyle dondurdu. Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz "Global bir şirketiz, BM'nin kararlarına uymak zorundayız" dedi.

Petkim İran yatırımlarını dondurdu

Birleşmiş Milletler ambargosu Petkim'in İran'da önünü kesti. Şirket şimdilik İran'daki yatırımlarından vazgeçti.

CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, "Biz İran'la üretim maliyetlerinin ucuz olduğu yerden dünyaya açılma gibi bir stratejimiz kapsamında ilgileniyorduk. Ambargo nedeniyle bunu dondurmuş vaziyetteyiz. Çünkü biz global bir şirketiz. Birleşmiş Milletler'in alacağı her türlü karara uymak durumundayız" dedi.

Yavuz, Aliağa'da rafineri projesine odaklandıklarını, rafineri arazisiyle ilgili buhar enerjinin açtığı davanın bir engel oluşturmayacağını belirtti.

Yavuz "Kendi tapulu arazimizde yatırımımızı yapacağız. Küçük bir ayrıntı o; rafineri başladı. 2014 sonunda devreye girecek, kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Aliağa'daki rafineri bitinceye kadar Ceyhan'da rafineri projesinin gündemlerinde olmayacağını söyleyen Yavuz, Petkim yarımadasını petrokimya üssüne dönüştürmek üzere Dow Chemical dahil pek çok yabancı şirketle stratejik ortaklık görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.

Pamuk fiyatlarındaki artış Petkim'in ciro ve kapasite kullanım hedeflerini aşmasına yol açacak.

Yavuz, enerji devleri Tüpraş ve Petrol Ofisi'ne gelen vergi cezalarının ise hızlı mevzuat değişimlerinden kaynaklandığını öne sürdü.

Sayfa Yükleniyor...