Petkim, İran'da fabrika kuracak

Petkim, NPC International ile İran'da yüzde 50-50 ortaklıkla şirket kurmak için ön anlaşma imzaladı.

Petkim, İran'da fabrika kuracak

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ile NPC International Ltd. (NPCI) arasında, İran'da Süspansiyon Polivinil Klorür (S-PVC) fabrikası ile kimya tesislerinin kurulmasına yönelik ekonomik, teknik değerlendirme ve fizibilite çalışmalarını başlatmak üzere bir ön anlaşma (Memorandum of Understanding) imzalandığı bildirildi.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

''Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ile NPC International Ltd. (NPCI)- İran şirketi arasında, 28 Ekim 2009 tarihinde, 300 bin ton/yıl kapasiteli S-PVC (Süspansiyon Polivinil Klorür) fabrikası ve bu fabrikaya yeterli ham maddeyi sağlayacak 187 bin ton/yıl kapasiteli KA (Klor Alkali), 301 bin ton/yıl kapasiteli VCM (Vinil Klorür Monomer) tesislerinin İran Batı Azerbaycan eyaletinde yüzde 50-50 ortaklık şeklinde kurulmasına yönelik ekonomik, teknik değerlendirme ve fizibilite çalışmalarını başlatmak üzere bir ön anlaşma (Memorandum of Understanding) imzalanmıştır.

Proje Bakhtar Holding'e bağlı Miandoab Petrokimya Şirketi ile yürütülecek olup projenin gerçekleşmesiyle satılabilir ürün olarak 300 bin ton/yıl PVC, 195 bin ton/yıl Kostik Soda üretimi hedeflenmektedir. Konu ile ilgili gelişmeler olduğunda kamuoyu bilgilendirilecektir.''

Sayfa Yükleniyor...