Petrol aramada Chevron ve TPAO anlaşamadı

TPAO, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz araması için Chevron ile anlaşamadı. Alman RWE de ilgilenmediğini belirtti.

Petrol aramada Chevron ve TPAO anlaşamadı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz aramaları için görüşmelerde bulunulan ABD'li Chevron ile anlaşma sağlanamadığını, Alman enerji şirketi RWE'nin de bölgeyle ilgilenmediğini söyledi.

TPAO Karadeniz'de 10 milyar varil üretilebilir petrolün yanı sıra 1.5 trilyon metreküp gaz rezervi bulunduğunu öngörüyor.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Uysal, "Chevron ile anlaşamadığımız maddeler vardı. Chevron bu aşamada Karadeniz'de petrol arama çalışmalarıyla ilgilenmediğini bildirdi. Biz de tamam dedik. Chevron'dan yeni teklif gelirse yeniden değerlendirebiliriz" dedi.

Uysal, "RWE ile de görüşmelerde ilerleme sağlanamadı. RWE, bu aşamada Karadeniz'de petrol araması ile ilgilenmek istemiyor" dedi.

Chevron yetkilisi, Karadeniz'de aramalarla ilgilenmeye devam ettiklerini kaydederek, "TPAO ile bundan sonraki müzakerelere çok istekliyiz" şeklinde konuştu.

TPAO halen Karadeniz'de ABD'li ExxonMobil ve Brezilya'lı Petrobras ile petrol ve doğalgaz aramalarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Karadeniz'de 2010 yılında petrol keşfi yapılırsa, TPAO 2015-2016 arasında üretime başlamayı hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...