Petrol fiyatları 44 doları aştı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Nisan ayında Asya'ya vereceği ham petrol miktarında ciddi kesinti yapacağı açıklamasıyla petrol fiyatları 44 doların üzerine çıktı.

Petrol fiyatları 44 doları aştı

Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Nisan ayında Asya'ya vereceği ham petrol miktarında ciddi kesinti yapacağı açıklamasıyla 44 doların üzerine çıktı.

ABD ham petrolünün varil fiyatı nisan ayı teslimi 1,80 dolar artarak 44,30 dolara, Londra Brent ham petrolün varil fiyatı da 1,40 dolar artışla 45,69 dolara çıktı.

BAE'deki Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi'nin (ADNOC), Mart ayına göre nisanda müşterilerine daha az petrol satacağını açıklaması, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) gelecek ay yapacağı toplantıda, günlük petrol üretimini daha da kısacağının muhtemel işareti olarak değerlendiriliyor.

BAE'nin Nisan'da ham petrol arzını büyük oranda değiştirmeyeceği bekleniyordu.

ABD Enerji Bakanlığına bağlı Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA), ABD ham petrol stoklarının geçen hafta 700 bin varil artışla beklenenden daha az artmasının, petrol talebindeki gerilemenin yavaşlayabileceği umutlarını artırması da, petrol fiyatını yükseltti.

OPEC, geçen yıl günlük petrol üretimini 4.2 milyon varil kısma kararı almış, ancak bu önlem, petrol fiyatlarındaki büyük çöküşü engellememişti.

Küresel ekonomik krizin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri durgunluğa sokması, küresel enerji tüketiminin ciddi oranda gerilemesine, bu da geçen yıl temmuz ayında 147,27 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gören petrol fiyatının 100 dolardan fazla değer kaybetmesine yol açmıştı.

Sayfa Yükleniyor...