Petrol fiyatları 7 ayın en düşüğünde

Brent petrolün varil fiyatı, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'de hafta sonunda açıklanan ve ihracatın yavaşladığını gösteren verilerin ardından 48,20 dolara gerileyerek 7 ayın en düşük seviyesini gördü.

Petrol fiyatları 7 ayın en düşüğünde

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, önceki hafta Çin hisse senedi piyasasındaki volatilitenin etkisiyle 52,26 dolara gerileyerek yaklaşık 6 ayın en düşük seviyesini görmüştü.

Son 7 haftadır düşüş eğilimini sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, Çin ihracatında son dört ayın en büyük düşüşünün gerçekleşmesinin ardından ocak ayından bu yana en düşük seviyesi olan 48,20 dolara kadar geriledi. Brent petrolün varil fiyatı 48,50 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Çin'de son açıklanan ticaret verilerinin beklentilerin altında kalması ve ABD'de sondaj kule sayısının artmasının küresel arz fazlasına sebep olacağı beklentisinin petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek, olası gevşemelerde 48.00 seviyesinin görülebileceğini kaydediyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatında tepki alımlarının devam etmesi durumunda ise 49.00 ve 49.50 seviyelerinin gündeme gelebileceğini öngörüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da 43,39 dolarla 19 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Sayfa Yükleniyor...