Petrolde 15 ayın rekoru!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre petrol fiyatlarının artacağı beklentisiyle alınan uzun pozisyonlar, 11 Haziran haftasında, İran’a yaptırım kararlarının alındığı Mart 2012’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Petrolde 15 ayın rekoru!

Politik riskin petrol fiyatlarına etkisini değerlendiren Saxo Capital Markets Menkul Değerler analistleri Suriye’deki iç karışıklıklara, İran’ın nükleer denemelerine ve yakın zamanda sonuçlanan seçimin yarattığı belirsizlik ortamına rağmen petrol fiyatlarının Ortadoğu’daki gelişmelerden çok fazla etkilenmediğini belirtiyorlar.

Çin’deki yavaşlamanın ve Avro Bölgesi’nde krizin derinleşmesinin piyasaların arz şoklarına duyarlılığını azalttığını belirten analistler, 2011 yılında Libya’nın petrol üretiminin durmasıyla Brent petrolde 127$ seviyelerin görülmüş olduğunu da yatırımcılara hatırlatmaktalar.

Saxo Capital Markets hesabı ile bireysel yatırımcılar da kurumsal yatırımcılar gibi petrol opsiyonlarında uzun pozisyon alarak sınırlı risk ile sınırsız kâr olanağı yakalayabilmekteler. Yatırımcılar petrol fiyatlarının yükseleceğini ön görüyorlarsa petrol alım opsiyonu (Call Option); petrol fiyatlarının düşeceğini öngörüyorlarsa satım opsiyonu (Put Option) alabilirler.

Eğer fiyat vade sonundan önce hedefledikleri seviyeye ulaşırsa opsiyonlarını satarak kârlarını realize edebilirler.

Üstelik petrolün yanı sıra Altın, Mısır, Bakır gibi emtia; EUR/USD, GBP/USD gibi döviz çiftleri; DAX ve S&P500 gibi hisse senedi endeksleri üzerine de opsiyon işlemleri gerçekleştirmek mümkün.  

ÜCRETSİZ DEMO HESABI AÇIN! OPSİYON PİYASALARINI RİSKSİZ DENEYİN! 

Saxo Capital Markets, Yatırımcıları kazandığında mutlu olan aracı kurum.

Ücretsiz Eğitimlerimize katılmak için: FOTRPS@saxomarkets.com

Sorularınız İçin Telefon: +90 (0212) 705 5850

Web sayfamız: www.saxomarkets.com.tr

Detaylı bilgi için tıklayın!

Sayfa Yükleniyor...