Petrolde yeni hedef 80 dolar mı?

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Naimi, küresel ekonominin petrolde varil başına 75-80 dolar fiyatları taşıyacak güce eriştiğini söyledi.

Petrolde yeni hedef 80 dolar mı?

Petrol fiyatları geçen yıl Aralık ayında indiği varil başına 32.40 dolardan sonra, altı ayın en yüksek düzeyi olan 60 dolar civarındaki fiyatlara bu ay yükseldi.

Viyana'da gazetecilere açıklama yapan Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali el Naimi, "Fiyat artışları gelecekte daha iyi günlerin geleceği yolundaki iyimserliğin belirtisidir. Toparlanmanın filizlerini görüyoruz. Söylediklerimde çok iyimserlik var çünkü toparlanmayı görebiliyorum" dedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) yarın Viyana'da toplanacak. Naimi örgütün üretim politikasında bir değişikliğe gitmeyeceğini söyledi.

Petrol fiyatlarında uluslararası gösterge olan ABD ham petrol fiyatları şu anda varil başına 50 doların üstünde seyrediyor ancak Suudi Arabistan ve diğer petrol üreticilerinin, enerji arzı için yeni yatırımları harekete geçirecek düzey olarak gördükleri 75-80 dolar düzeyinden uzakta.

OPEC, küresel ekonominin girdiği derin resesyondan çıkması için gerekecek süre boyunca şimdiki fiyatları normal kabul ettiğini söylüyor.

Petrol fiyatları 60 doların üzerinde seyrediyor. ABD ham petrolü 63.45 dolarla altı ayın zirvesine çıkarken, Brent tipi petrol de 62.29 dolara yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...