Peugeot Citroen-Toyota'dan 'ticari' ortaklık

PSA Peugeot Citroen ve Toyota, Avrupa'da hafif ticari araçlarla ilgili yeni bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Peugeot Citroen-Toyota'dan 'ticari' ortaklık

PSA Peugeot Citroen ve Toyota, Avrupa'da hafif ticari araçlarla ilgili yeni bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Toyota Avrupa ve PSA Peugeot Citroën bugün Avrupa'da hafif ticari araçlar segmentinde yeni bir işbirliği anlaşmasını imzaladıklarını duyurdu. PSA Peugeot Citroën Grubu böylece Toyota'ya Avrupa'da Toyota markası altında ticarileştirilecek hafif ticari araçlar temin edecek.

İlk etapta, 2013'ün ikinci çeyreğinden itibaren, PSA Peugeot Citroën mevcut Peugeot Expert ve Citroën Jumpy gamlarından alınan hafif ticari araçlar temin edecek. Anlaşma aynı zamanda PSA Peugeot Citroën tarafından üretilecek yeni nesil araçlar konusunda da işbirliğini öngörüyor. Bu işbirliğinin 2020 sonrasında da devam etmesi planlanıyor.

Toyota Avrupa'nın bu yeni nesil araçlarla ilgili geliştirmelere ve endüstriyel yatırımlara doğrudan katılması öngörülüyor. Bununla birlikte herhangi bir sermaye iştiraki veya ortak üretim öngörülmüyor.

Toyota Motor Avrupa Başkanı Didier Leroy koruya ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''Hafif ticari araç segmenti Avrupa pazarında çok sayıda ülkede bizim için önemli. PSA Peugeot Citroën ile güçlerimizi birleştirerek, Hiace modelimizin geçtiğimiz günlerde satışının durdurulması sonrasında sadık müşterilerimize böylece iyi bir çözüm sunuyoruz. Halihazırda küçük ticari otomobiller sınıfında PSA Peugeot Citroën ile kendini kanıtlamış ortaklığımız sürüyor. PSA Peugeot Citroën Avrupa'da hafif ticari araçlar pazarında başta gelen aktörlerden bir tanesi ve kaliteli ve çok yönlü araç üretimi konusunda sağlam bir üne sahip'' ifadelerini kullandı.

PSA Peugeot Citroen Programlar Direktörü Jean-Christophe Quemard ise ''Bugün Toyota ile kurduğumuz verimli işbirliğinin kapsamının genişlediğini duyurmaktan mutluyuz. Bu anlaşma, şirketlerimizin Avrupa pazarına yönelik rekabetçi ürünler sunmalarına olanak verecek ve yeni nesil hafif ticari araçların geliştirilmesinin temellerini oluşturuyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...