Pfizer'in CEO'su pillerini şarj etmek için ayrıldı

İlaç şirketi Pfizer'ın CEO'su Jeffrey Kindler istifa etti. Kindler pillerini yeniden şarj etmek için görevinden ayrıldığını açıkladı.

Pfizer'in CEO'su pillerini şarj etmek için ayrıldı

Dünyanın önde gelen ilaç şirketi Pfizer'ın CEO'su Jeffrey Kindler sürpriz şekilde istifa etti.

Kindler, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ailesiyle daha fazla zaman geçirmek ve pillerini yeniden şarj etmek için görevinden ayrıldığını belirtti. 2002 yılında Pfizer'a katılan Kindler'in yerine, 2006 yılından bu yana şirketin küresel eczacılık operasyonlarını yürüten Ian Read getirildi.

Piyasa uzmanları, kurumsal yatırımcıların şirketin hisse fiyatlarından memnun olmaması ve deney aşamasındaki bazı ilaçlarla ilgili sayısız hata nedeniyle Kindler'in büyük olasılıkla istifaya zorlandığı yorumunu yaptılar. Kindler'in yaklaşık beş yıldır görev yaptığı dönemde şirketin hisseleri yüzde 26 değer kaybetti.

Şirket, ilaçların çok pahalı son test aşamalarında yapılan hatalar nedeniyle büyük zararlara uğradı. ABD hükümeti, bazı hastalar için uygunsuz olan kullanımı onaylanmamış bazı ilaçları yasa dışı olarak teşvik ettiği gerekçesiyle Eylül 2009'da şirkete 2,3 milyar dolar tutarında rekor para cezası kesmişti.

Şu anda Pfizer için en büyük sorunu geçen yıl satışlarından 11,4 milyar dolar gelir elde ettiği kolesterol ilacı Lipitor'un Aralık 2011'de muadili ilaçlarla rekabetle karşı karşıya kalacak olması oluşturuyor. Böylece, Pfizer Lipitor ile ilgili ayrıcalıklı olma durumunu kaybettiğinde büyük bir gelir kaynağından olacak.

Geçen yıl Ekim ayında rakibi Wyeth şirketini 68 milyar dolara satın alan Pfizer, bu yıl Ekim ayında da ilaç şirketi King Pharmaceuticals'ı nakit 3,6 milyar dolara satın almayı kabul etmişti.

Sayfa Yükleniyor...