PİMAŞ, üretime Kartepe'de devam edecek

PİMAŞ'ın, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren fabrikasını kapatacağı, üretimine, Kartepe ilçesinde devam edeceği açıklandı.

PİMAŞ, üretime Kartepe'de devam edecek

PVC, kapı ve pencere sektörünün önemli şirketlerden biri olan Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. (PİMAŞ) Türkiye’de tek üretim tesisi olan Gebze fabrikasını kapatma kararı almasının ardından İşletmeler Grup Müdürü Nuri Aslan yaptığı yazılı açıklamasında üretime Kartepe’de devam edileceğini bildirdi.

Aslan, günümüz şartlarında, sanayinin gelişimi ile birlikte yaşanan imar ve ruhsat problemleri ve altyapı yetersizliği nedeniyle beklenen ihtiyaçlara cevap verilemediğini kaydetti.

İşletmeler Grup Müdürü Nuri Aslan, belirtilen bu ihtiyaçlar doğrultusunda PİMAŞ A.Ş. olarak üretimin, 8 Şubat 2016 tarihi itibariyle profillerin ideal koşullarda üretilmesi ve stoklanması amacıyla Kartepe-Kocaeli’de bulunan gruba ait yeni tesiste devam edeceğini kaydetti.

PİMAŞ’tan yapılan açıklama şöyle:

"1963 yılından bu yana şirketimiz PİMAŞ A.Ş. bünyesinde faaliyetini sürdüren Gebze üretim tesislerimiz ile ilgili haberler dün itibariyle kamuoyu gündeminde yer almıştır. Gebze üretim tesislerimiz 53 yıldır yüksek kalitede hizmet verebilmek için kesintisiz olarak üretimini sürdürmüştür. Ancak günümüz şartlarında; sanayinin gelişimi ile birlikte yaşanan imar ve ruhsat problemleri ve altyapı yetersizliği nedeniyle beklenen ihtiyaçlara cevap verememektedir. Belirtilen bu ihtiyaçlar doğrultusunda PİMAŞ A.Ş olarak üretimimiz, 8 Şubat 2016 tarihi itibariyle profillerin ideal koşullarda üretilmesi ve stoklanması amacıyla Kartepe-Kocaeli’de bulunan grubumuza ait yeni tesislerimizde devam edecektir. Gebze Üretim Tesislerimizde hali hazırda devam eden üretim faaliyetlerimiz 31 Mart 2016 tarihine kadar kademeli olarak azaltılacak ve ilgili tarih itibariyle bu tesisimizdeki tüm faaliyetler son bulacaktır. Kartepe-Kocaeli tesislerimizde gelişen teknoloji koşullarına uygun olarak yeni ekstrüzyon ve lamine kaplama hatlarımız ve kalıplarımız ile üretime devam edilecektir. PİMAŞ A.Ş. olarak heyecanla beklediğimiz 9-12 Mart’ta düzenlenecek olan Pencere ve Kapı Fuarı’nda ise Kartepe-Kocaeli’de üretilen yeni ürünlerimiz ile yer alınacaktır.''

Sayfa Yükleniyor...