Piyasalar İngiltere Merkez Bankası'nın kararını bekliyor

Piyasalar, Brexit kararının ardından ilk kez toplanacak İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyor. Finans uzmanları faiz indirimi olup olmayacağı konusunda ikiye bölündü.

Piyasalar İngiltere Merkez Bankası'nın kararını bekliyor

Uluslararası piyasalarda, İngiltere Merkez Bankası'nın bugün açıklanacak faiz kararı bekleniyor. Banka İngiltere'nin Brexit kararı almasının ardından ilk kez toplanacak.

Finans uzmanlarının bir kısmı 0,25 puan faiz indirimi yapılabileceğini belirtirken, bir kısmı ise bankanın faiz oranını sabit tutarak manevra alanını koruyabileceğini düşünüyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney’nin, Brexit kaynaklı riskler karşısında yaz aylarında ek parasal genişleme yapılabileceği yönündeki açıklamalarının ardından gözler Bankanın bugünkü faiz kararına çevrildi.

"FAİZ İNDİRME OLASILIĞI VAR"

Adam Smith Enstitüsü Direktörü Sam Bowman, "Merkez bankasının faiz indirme olasılığı var fakat bunun yüksek bir oranda olacağını düşünmüyorum, 0,25 puan seviyesinde gerçekleşebilir. Öte yandan faiz indirim kararı, önümüzdeki Para Politikası Kurulu toplantılarına da bırakılabilir." dedi.

"NE ZAMAN GENİŞLEMEYE GİDİLECEĞİ ÖNEMLİ"

Varlık yönetim grubu Investec Başekonomisti Philip Shaw ise "Politika eylemsizlik durumu değişmek üzere. Soru; sadece merkez bankasının parasal genişlemeye gidip gitmeyeceği değil, ne zaman ve ne kadar genişlemeye gideceği" değerlendirmesinde bulundu.

BAŞKAN 3 KEZ GÜVEN VERMEYE ÇALIŞTI

Carney, İngiltere'de 23 Haziran’da yapılan AB referandumundan Brexit kararı çıkması sonrasında üç kez kameraların karşısına geçerek piyasalara güven vermeye çalışmıştı.

Sayfa Yükleniyor...