Küresel piyasalar Fed ile yön buluyor

Asya borsaları yükseliş gösterse de aylık bazda kayıp gerçekleştirmeye hazırlanırken, dolar hafif geriledi. MSCI endeksi yüzde 0.4 yükselirken; Çin'de CSI 300 endeksi yüzde 2.1, Shanghai endeksi de yüzde 1.9 artış gösterdi.

Küresel piyasalar Fed ile yön buluyor

Küresel piyasalar Fed ile yön buluyor. Piyasalarda ana gündemi Fed oluştururken; diğer yandan Perşembe günü yapılacak Avrupa Merkez Bankası ve OPEC toplantıları da bekleniyor.

Asya borsaları dalgalı bir seyrin ardından yükseliş gösterse de aylık bazda kayıp gerçekleştirmeye hazırlanırken, dolar Fed'in önümüzdeki ay faiz artırabileceğine dair beklentilerle yükseldiği zirvelerden hafif gerileme gösterdi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 yükselirken, aylık bazda yüzde 1.9 aşağıda.

Japon Nikkei endeksi ise bir önceki seans yüzde 1.4 yükselmesinin ardından bugün yüzde 0.5 geriledi. Nikkei aylık bazda yüzde 2.9 yukarıda. Japonya'dan bugün açıklanan ekonomik verilerde sanayi üretiminin Nisan'da zayıf ihracata ve son dönemlerde ülkenin güneyinde meydana gelen depremlere rağmen sürpriz bir şekilde yüzde 0.3 arttığı görüldü.

Çin'de CSI 300 endeksi yüzde 2.1 yükselirken, Shanghai endeksi de yüzde 1.9 artış gösterdi.

ABD'de ise dün piyasaların kapalı olmasından dolayı borsalarda işlem gerçekleşmedi.

DÖVİZ PİYASALARI

Dolar endeksi Fed'in faizleri artıracağına dair beklentilerin gittikçe artmasından dolayı iki ayın zirvesine yakın seviyelerdeki seyrine hafif düşüşe rağmen devam etti.

Dolar endeksi bu ayın başlarında onbeş buçuk ayın en zayıf seviyesine gerilemesinin ardından yüzde 4.4 toparlanarak 95.968'e kadar yükselirken, en son 95.662 oldu.

Euro dün dolar karşısında 1.1097 ile Mart ortasından bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından toparlanarak 1.1150 dolardan işlem gördü.

Dolar dün yen karşısında da 111.455 ile bir ayın zirvesini görmesinin ardından bugün 111.09 yen seviyesine geriledi.

Sayfa Yükleniyor...