Piyasalar hem grip, hem stresli

Domuz gribi salgını ve bankalara ilişkin stres testine yönelik kaygılarla dünya borsalarında kayıplar görülüyor.

Piyasalar hem grip, hem stresli

Dünyayı etkisi altına alan ve 150'ye yakın kişinin ölümüne neden olan domuz gribi salgını piyasalarda etkisini gösteriyor.

Bankalara yönelik stres testi açıklaması öncesinde Wall Street Journal'ın iki büyük bankanın daha fazla sermayeye ihtiyaç duyabileceğini yazması da piyasalara satış olarak yansımaya devam ediyor.

Asya borsaları, olası bir domuz gribi salgınının ekonomiye etkileri konusundaki endişelerle düşerken, yatırımcıların tepkisi, olası salgının tam etkileri hakkındaki belirsizlik sebebiyle sınırlı oldu.

Tokyo Borsası, günü yüzde 2.67 düşüşle tamamladı. Güney Kore'de borsa yüzde 2.2, Çin'de yüzde 0.7, Tayvan'da yüzde 1.8 ve Hindistan'da yüzde 0.6 geriledi.

İMKB'DE YÜZDE 1.2'LİK DÜŞÜŞ
İMKB'de gün sonunda yüzde 1.23'lük düşüş yaşandı. İMKB Ulusal 100 Endeksi 363 puanlık düşüşle 29 bin 189 puana indi. ABD vadeli hisse senedi piyasalarındaki kayıplar yüzde 1'in üzerine çıktı. Avrupa borsalarında da yüzde 2'yi aşan kayıplar görüldü.

DOLAR 1,62'DE
ABD bankacılık sistemine ilişkin artan endişelerin global piyasalardaki riskten  kaçışı tetiklemesiyle dolar güne 1,63'ün üzerinde başladı. Euro/dolar paritesinin 1,30'un üzerinde seyretmesiyle dolar gün sonunda 1,63'ün altına geriledi.

BORSAYA 'İŞÇİ' TATİLİ
Öte yandan İMKB pazar ve piyasalarında, 1 Mayıs Cuma  gününün tam gün resmi tatil olması nedeniyle işlem yapılmayacak.

Sayfa Yükleniyor...