Piyasalar yorgun mu düştü?

Yatırımcılar bir düzeltmenin çok yakın olduğunu düşünüyor ve büyük çoğunluk keskin bir düşüş bekliyor.

Piyasalar yorgun mu düştü?

Borsalarda yükselişler devam ederken, piyasalardaki rallinin sürekliliği sorgulanıyor.

CNBC.com'da yer alan "Ralli sadece bir rüya mıydı?" başlıklı haberde, son bir ay içerisinde Dow Jones endeksinin neredeyse 500 puan yükseldiği ve 8 gündür üstüste günü kazançla kapattığı ifade ediliyor.

Haberde,, "Yatırımcılar bir düzeltmenin çok yakın olduğunu düşünüyor ve büyük çoğunluk keskin bir düşüş bekliyor" ifadesine yer veriliyor.

Wall Street'i rahatsız eden 3 ana neden şu şekilde sıralanıyor:

CNBC danışmanlarından Bob Pisani,, "Piyasalar oldukça sığ sularda hareket ediyor ve şu anda önümüzdeki döneme dair bir tahminde bulunmak hiç de akılcı bir yaklaşım olmaz" diyor.

Marketwatch'ta yer alan bir habverde ise, Wall Street'in son günlerde gelen olumlu verilere tepki vermemesine değiniliyor.

Haberde,, "Wall Street artık konut verileri yada diğer olumlu verileri bir kenara bıraktı ve petrolün seyrini takip ediyor" yorumu yapılıyor.

LPL Finansal Hizmetler Analisti Jeff Kleintop, "Piyasalar artık yorgun düştü ve ekonomik toparlanmayı önemli ölçüde fiyatladı. Bu yüzden de gelen yeni olumlu veriler piyasayı eskisi kadar yukarıya taşımıyor. Yatırımcılar uzun soluklu bir koşunun ardından bir durum değerlendirmesi yapmak istiyor" dedi.

Sayfa Yükleniyor...