Piyasalarda dalgalanma mevsimi

Eylül ayının gelmesiyle birlikte piyaslar da tekrar derinlik kazandı ve dalgalanmalar geri döndü.

Piyasalarda dalgalanma mevsimi

Piyasaların sonbaharda izleyeceği yön tartışılıyor.

Konuya ilişkin CNBC.com'ta yer alan bir haberde, yaz ayları boyunca piyasaların önemli bir ralli fırsatı yakaladığı hatırlatılsa da, işlem hacminin sürekli olarak düşük seviyelerde kaldığı vurgulanıyor.

Eylül ayının gelmesiyle birlikte piyasların da tekrar derinlik kazandığı ve dalgalanmaların da geri döndüğü ifade ediliyor.

"Yaz ayları boyunca piyasalarda daha çok kurumsal yatırımcıların aktif olduğunu gördük. Eylül ayıyla birlikte daha duygusal hareket etme eğilimi olan orta düzey bireysel yatırımcılar Wall Street'e dönmüş bulunuyor. Bundan sonra yapılması gereken, pozisyonların ani düşüşlere ve dalgalanmalara karşın savunulması olacak" deniyor. Yatırımcılara güvenli limanlarda varlık bulundurmaları önerisi yapılıyor.

CNBC'ye konuşan Kersh Finansal Hizmetler Başkanı Michael Kersh de, Eylül ayı ortalarında yaşanacak orta seviyeli bir düzeltmenin, olumsuz ekonomik verilerle birleşmesiyle piyaslarda bir panik havası oluşabileceği uyarısında bulunuyor ve yatırımcıları ani düşüşlere karşı uyarıyor.

Sayfa Yükleniyor...