Piyasalardaki endişeler ne kadar sürecek?

IMF baş ekonomisti Blanchard, Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a verdiği yardım sözü ve bu ülkenin borçlarını ödemesi konusundaki şüpheler giderilinceye kadar piyasalardaki endişelerin süreceğini söyledi.

Piyasalardaki endişeler ne kadar sürecek?

Uluslararası Para Fonu (IMF) baş ekonomisti Olivier Blanchard, Blanchard La Tribune gazetesinde bugün yayımlanacak söyleşisinde, "Piyasalar Yunanistan'ın borçlarını geri ödeyip ödeyemeyeceğini merak ediyor. Geçmişteki Yunan hükümetlerinin tutumlarına bakıldığında ise piyasaların kararsızlığı anlaşılabilir" dedi.

Blanchard AB'nin Yunanistan'a finansman desteği olarak söz verdiği para yardımını iletip iletemeyeceği ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politikaları konusunda da şüpheler bulunduğunu belirtti.

Yunanistan'ın kemer sıkma tedbirleri uygulamaktan başka çaresi olmadığına dikkat çeken Blanchard, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın birkaç gün önce söylediklerini tekrarlayarak büyük Euro Bölgesi ülkelerinin bütçe açıklarını düşürmek için fazla hızlı davranmalarına gerek olmadığını ifade etti.

IMF baş ekonomisti "Diğer Avrupa ülkelerinin Yunanistan kadar büyük önlemler almaya ihtiyacı yok. Daha kademeli bir ayarlama yeterli olabilir ve kısa vadede büyüme üzerindeki olumsuz etkiler sınırlanabilir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...