Piyasalardaki iyimserlik bu hafta da sürecek mi?

Seçimlere 20 gün kala piyasalarda iyimserlik sürüyor. BIST 100 endeksi, üst üste son 7 işlem gününde yükseliş kaydetti. Peki bu iyimser hava sürer mi?..

Piyasalardaki iyimserlik bu hafta da sürecek mi?

Piyasalarda dövizin hızlı düşüşü Borsa’nın hızlı çıkışı geçen haftanın gündemi oldu. BIST 100 endeksi seçim arefesinde Nisan ayı kapanışına göre de yüzde 4,4 değer kazandı. Haftayı 87 bin 605 puandan tamamlayan BIST 100 endeksinin yeni hedefinin, 90 bin veya 2015 yılının zirvesi konumunda olan 91 bin 805 puan seviyesi olabileceği tahmin ediliyor. BIST 100 endeksinde 90 bin psikolojik direnci ya da Ocak ayında görülen ve bu yılın zirvesi konumunda olan 91 bin 805 puanın tekrar gündeme gelebileceğini tahmin eden analistler, 87 bin puanın üzerinde kalınması durumunda yükseliş isteğinin artarak devam edebileceğini, seçime ilişkin anket sonuçları ve küresel piyasalardaki risk iştahının yön üzerinde ana belirleyici olacağını vurguluyor.

 "MEVCUT FAİZLER ENDEKSİN YÜKSELİŞİ İÇİN ENGEL"

Gedik Yatırım Araştırma ve Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan, genel olarak son dönemde açıklanan ve beklentilerin altında kalan ABD verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kolay kolay faiz artışı yapamayacağı algısını artırdığını, bunun da pozitif havayı güçlendirdiğini söyledi. Doğan, önümüzdeki günlerde hisse bazlı trade imkanlarının her iki yönde de önemli fırsatlar sunacağını belirterek, dolar/TL'de de geçtiğimiz hafta görülen 2,70’den 2,58’e kadar devam eden düşüş sonrası, bu hafta aşağı yönlü potansiyelin azaldığını tahmin ediyor. Dolar/TL'de 2,54 ve 2,56 aralığının hedef olarak durmaya devam ettiğini söyleyen Doğan, BIST 100 endeksinde ise 86 bin 700 seviyesinin destek konumunda olduğunu 90 bin puan seviyesinde bulunan psikolojik direncin ise hedefte olabileceğini kaydediyor.

 "DOLARDAKİ DÜŞÜŞÜN YÜZDE 60'I YURTDIŞI KAYNAKLI"

Destek Menkul Değerler Finansal Analisti Adnan Çekçen ise son dönemde ABD verilerindeki yaşanan hayal kırıklığının gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en çok TL'yi desteklediğini belirtiyor. Faizlerdeki gerileme ve dolar endeksindeki gevşeme ile beraber dolar/TL'de kritik 2.65-2.64 bandının aşağı yönlü kırıldığını hatırlatan Çekçen "Kurdaki gerilemenin sebeplerine ilişkin etki gücüne göre bir oran vermek gerekirse, düşüşün yüzde 60'ının yurt dışı, yüzde 40'ının yurt içi gelişmelerden kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...