Piyasalardaki son durum

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrasında dolar 2.90’nın altına indi. Borsa, güne yüzde 0,24 düşüşle başladı.

Piyasalardaki son durum

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya piyasaların tepkisi sınırlı oldu.

Dolar/TL, dün yüzde 1,08 azalışla günü 2,9060'dan tamamlamasının ardından bugün de düşüş eğilimini sürdürerek 2,90'ın altına indi.

Saat 09.50 itibarıyla dolar/TL 2,8880'e gerilerken, euro/TL 3,2040, sterlin/TL 3,8620 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Brexit sonrası küresel piyasalardaki denge arayışının sürdüğünü belirterek, merkez bankaları ve yönetimlerinden teşvik beklentilerinin dolar talebini azalttığını ifade ediyor.        

Brüksel’de devam eden Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini vurgulayan analistler, Almanya'da enflasyon ve ABD'de kişisel gelirler başta olmak üzere açıklanacak verilerin de izlenmesi gerektiğini dile getiriyor.         

Analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 2,9000'ın altında kalması durumunda 2,8770 seviyesinin gündeme gelebileceğini, yükselişlerde ise 2,9220 seviyesinin direnç konumuna geldiğini kaydediyor.        

BORSADAKİ DURUM

Öte yandan, Borsa ise güne yüzde 0,24 düşüşle 76 bin 744 puandan başladı.

Saldırının ardından THY hisseleri yüzde 3,18, TAV yüzde 3,98 geriledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen patlama güvenlik endişelerini tetiklerken küresel iyimserlik piyasalara yansımaları sınırlandırıyor.

Bankacılar, Brexit sonrası ABD Merkez Bankası (Fed) 2016 yılını faiz artırmadan pas geçebileceğine ilişkin kuvvetlenen inanışlar ve İngiltere'nin ABden çıkmasının teknik manada engellerle karşılaşabileceği yönündeki haberlerin gelişmekte olan piyasalara ilişkin iyimserliği tetiklediğini söylediler.

Asya borsaları İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının etkilerinin yavaş yavaş geçmesiyle beraber küresel piyasalarda yaşanan toparlanmaya katılırken, yatırımcılar merkez bankalarının yeni parasal teşvik ihtimallerini değerlendiriyor.

Öte yandan, Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerinin normalleşebileceği beklentisinin ve lokal döviz satışları da son dönemde kurdaki kayıpları sınırlayan ya da düşüşleri hızlandıran nedenler olarak ön plana çıkıyor.

Sayfa Yükleniyor...