Piyasaların IMF tepkisi sınırlı oldu

IMF ile stand by görüşmeleri yapılmayacağının açıklanmasıyla dolar ve faizde yükseliş sınırlı oldu. Sabah 1,54'ü aşan dolar 1,53 seviyesine gerilerken, borsadaki kayıp yüzde 0.60 oldu.

Piyasaların IMF tepkisi sınırlı oldu

IMF'nin, Türkiye ile artık stand by programı için görüşmeler yapılmadığı ve görüşmelerin Madde 4 kapsamında sürdürüleceği yönündeki açıklamalarının ardından piyasalardaki yansıma sınırlı oldu.

Piyasada dolar/TL ve tahvil bono piyasasında gösterge faizde ilk tepkiler sınırlı oldu ancak bankacılar gün içinde tepkilerin biraz daha artabileceğini özellikle de orta ve uzun vadede Türk piyasaların dış şoklara karşı direncinde azalış olacağını söylediler.

IMF'den gelen açıklama sonrasında dolar 1,54'ün üzerine çıktı. Ancak Devlet Bakanı Ali Babacan'ın Mayis ayına kadar görüşmeye ara verildiği açıklaması sonrasında dolar yeniden 1,54'ün altına indi.

FAİZ YÜZDE 9'UN ÜZERİNDE
Öte yandan tezgahüstünde gösterge faiz yüzde 9.31/9.21 seviyesinde güne başladı. Dün son işlem yüzde 9.20 seviyesinden gerçekleşmişti.

BORSADA YÜZDE 0.4'LÜK DÜŞÜŞ
IMF açıklamasıyla İMKB de güne yüzde 1.23 düşüşle 52 bin 310 puandan başladı. Endeksteki kayıp Babacan'ın açıklamaları sonrasında yüzde 0.1'e kadar geriledi. Endeks ilk seansı yüzde 0.60 düşüşle 52 bin 642 puandan tamamladı. İkinci seansta hafif düşüşlerle seyreden borsa günü yüzde 0.39 düşüşle 52 bin 753 puandan tamamladı.

Türkiye'nin IMF ile bir stand-by anlaşması önemli bir satış baskısına neden olmazken, yatırımcıların tepkilerini döviz ve bono piyasasındaki hareketlerin şiddetine göre belirleyeceği belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...