PO ve Doğan Holding'in 'elektrik' yasağı kalktı

EÜAŞ, Petrol Ofisi, Doğan Holding ve iştiraklerinin ihale yasağını kaldırdı.

PO ve Doğan Holding'in 'elektrik' yasağı kalktı

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Petrol Ofisi (POAŞ), Doğan Holding ve iştiraklerinin bir yıl süreyle kamu ihalelerine katılmalarının yasaklanmasına karşı, mahkeme tarafından verilen yürütmenin durdurulması kararının ardından söz konusu yasağı kaldırdı.

POAŞ'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, POAŞ ve bağlı ortaklıklarının bir yıl süreyle kamu ihalelerine katılmalarının yasaklanmasına yönelik EÜAŞ'ın kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması yönünde açılan dava sonucunda, Ankara 12. İdare Mahkemesi'nin yürürlüğü durduğu belirtilerek, "Yasağın kaldırıldığı EÜAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 26 Ağustos 2009 tarihli Resmi Gazete'de ilan edilmiştir" denildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda da, POAŞ ile şirket sermayesinin yarısından fazla hissesine sahip ortağı Doğan Şirketler Grubu Holding, ve POAŞ'ın sermayesinin yarısından fazla hisselerine sahip bulunduğu Petrol Ofisi Arama Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, Petrol Ofisi Akdeniz Rafinerisi Sanayi ve Ticaret A.Ş., Petrol Ofisi Gaz İletim A.Ş., Petrol Ofisi Alternatif Yakıtlar Toptan Satış A.Ş., Erk Petrol Yatırımları A.Ş., PO Petrofinance N.V, Petrol Ofisi Gürcistan Ltd. Şti, Kıbrıs Türk Petrolleri Ltd.Şti ve PO Oil Financing Ltd'nin Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu gereğince bir yıl süre ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılmaktan yasaklama kararlarının 21 Nisan 2009'da yayımlandığı hatırlatıldı.

EÜAŞ, mahkeme tarafından verilen "yürütmenin durdurulması" yönündeki karar doğrultusunda, söz konusu şirketlerin ihalelere katılmalarının yasaklamalarının kaldırıldığı ifade edildi.

Sayfa Yükleniyor...