Porsche'nin eski yöneticilerine soruşturma

Stuttgart Savcılığı, Porsche şirketinin eski yöneticileri hakkında piyasa maniplasyonu yaptıkları şüphesiyle soruşturma başlattı.

Porsche'nin eski yöneticilerine soruşturma

Savcılığın bir sözcüsü, ''Mali Denetim Dairesi BaFin'in verdiği bilgiler doğrultusunda piyasa maniplasyonu yapıldığı ve gizli bilgilerin şirket dışındaki kişilere verildiği şüphesiyle soruşturma başlattık'' dedi.

''Die Welt'' gazetesi, edindiği bilgilere dayanarak verdiği bir haberde, haklarında soruşturma başlatılan kişiler arasında Porsche'nin eski yönetim kurulu başkanı Wendelin Wiedeking ile yönetim kurulu üyesi Holger Haerter'in de bulunduğunu yazdı.

Bu nedenle dün Porsche şirketinin Stuttgart yakınlarındaki merkezinde büroların arandığı ve bazı belgelere el konulduğu kaydedildi.

BaFin tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, Porsche'yle birleşen Volkswagen (VW) şirketinin hisselerinin 2008 yılının Ekim ayı sonunda büyük ölçüde artış gösterdiğini tespit ettiği, Wiedeking ile Haerter'in daha önce spekülasyonlar yaratarak VW şirketinde çoğunluğu sağlamaya çalışmalarından şüphe duyulduğu belirtildi.

Porsche şirketinden yapılan açıklamada ise eski yöneticilere yönelik suçlamaların doğru olmadığı bildirildi.

Sayfa Yükleniyor...