Portekiz, Almanya'dan böyle yardım istedi

Porkekiz Maliye Bakanı Vitor Gaspar ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin sohbeti kameralara takıldı.

Portekiz, Almanya'dan böyle yardım istedi

Portekiz, "İkinci Yunanistan olmayacağız" söylemleriyle öne çıkarken, ülkenin maliye bakanı Almanya'dan yardım istedi.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'deki toplantısında Porkekiz Maliye Bakanı Vitor Gaspar ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin sohbeti kameralara takıldı.

Sohbette Portekiz, Almanya'dan mevcut yardım paketinin şartlarının iyileştirilmesi yönünde istekte bulunuyor.

Kameralara takılan sohbet şöyle gerçekleşti:

Schaeuble: Yunanistan'la ilgili ciddi kararlar aldık. Yunanistan konusu hayati önem taşıyor. Eğer Portekiz'in programında değişiklik gerekirse, daha sonra gereken adımları atmaya hazırlanırız.

Gaspar: Çok teşekkür ederim.

Schaeuble: Sorun değil. Almanya Parlamentosu ve Alman halkı kararlarımızın ciddiyetine inanmıyor. Neden Yunanistan'la ilgili kararlarımız ciddiye alınmıyormuş ki?

Gaspar: Biz Avrupa'nın mevcut görünümünde ciddi ilerleme kaydettik.

Schaeuble: Evet, ilerleme kaydettiğiniz doğru.

Gaspar: Evet, şimdi de çalışmalıyız.

Sayfa Yükleniyor...