Portekiz'in kredi notu tehlikede

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bütçe açıklarını sınırlamak için tutarlı önlemler almaması durumunda Portekiz'in kredi notunu düşürebilir.

Financial Times gazetesi, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'den bir kıdemli analistin, bütçe açıklarını sınırlamak için tutarlı önlemler almazsa Portekiz'in kredi notunun düşebileceğini söylediğini yazdı.

Gazetenin bugünkü sayısında yer alan habere göre Moody's kıdemli ülke risk analisti Anthony Thomas, "Portekiz notunun düşmesini istemiyorsa, açıklarını denetim altında tutabilmek için anlamlı ve inandırıcı önlemler almalıdır" dedi.

Thomas, Portekiz'in notunun düşmesi ya da bu tehlikenin bertaraf edilmesi arasındaki kararın, hükümetin mali konsolidasyon ve bunun altında yatan büyüme hızı konusunda atacağı adımlara bağlı olacağını söyledi.

Bir başka kredi derecelendirme kuruluşundan adının açıklanmasını istemeyen bir başka kıdemli analist de, Portekiz parlamentosunun bu ay yeni bütçe tasarısı üzerinde yapacağı görüşmelerin, ülke açısından önemli olacağını söyledi.

Financial Times haberine göre analist, "Bu bütçe bizler açısından çok önemli. Eğer hükümet açığı daraltmak için güçlü önlemler getirirse, kredi notu üzerindeki baskıyı hafifletmek için bize de yardımcı olur " dedi.

Portekiz'in 2008 yılında yüzde 2.8 olan bütçe açığının, 2009 yılında gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 8'ine ulaşmış olması bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...