Ralli sürdü, Dow Jones 9 bini de aştı

ABD'de Dow Jones Endeksi Ocak ayından beri ilk defa 9 bin puanın üzerinde kapandı.

Ralli sürdü, Dow Jones 9 bini de aştı

ABD'de Dow Jones Endeksi dün Ocak ayından beri ilk defa 9 bin puan seviyesinin üzerinde kapanırken ABD borsaları, kuvvetli şirket kârları ve ikinci el konut satışlarındaki yükselmenin ardından piyasalara hakim olan iyimserliğin etkisiyle yüzde 2'nin üzerinde artış gösterdi.

Geniş bantta yükseliş görülürken, S&P 500 endeksini oluşturan 10 sektör endeksi de günü yükselişle tamamladı.

Dow'daki yükselişin sadece olumlu bilançoların bir sonucu olmadığı ve konut verilerinin de iyi gelmesinin endeksi desteklediği belirtiliyor.

CNBC'ye konuşan Brinker Capıtal Başkanı John Coyne, "Son ralliyle ilgili en çok hoşuma giden şey, geniş tabanlı bir yükseliş izlememiz. Sadece tek bir sektöre sıkışmış bir ralliden bahsetmiyoruz. Tüm sektörlerin yükselişte olduğunu gözlüyoruz ve bu bana güven veriyor" dedi.

Dow Jones'un bundan sonra da yükselişini sürdürebileceği ancak yine de Microsoft ve Amazon.com gibi şirketlerin bilançolarının beklentilerin altında kalmasının bundan sonraki dönemde yükselişleri sınırlayabileceğine de dikkat çekiliyor.

9 Mart'taki dip seviyesinden bu yana Dow Jones yüzde 37 değer kazandı. Uzmanlar, ekonomiye ilişkin olumlu veriler gelmeye devam ettiği sürece Dow Jones'un 9 bin seviyesinin altına kolay kolay inmeyeceğini belirtiyor.

Bazı analistlerse Dow'un hızlı yükseldiğine dikkat çekerek, düzeltmenin ufukta olduğunu kaydediyor.

Asya borsaları, dünya çapında açıklanan olumlu şirket bilançolarının etkisiyle 10 ayın yeni yüksek seviyelerine ulaşırken Hong Kong Borsası, Lehman Brothers'ın iflası öncesindeki seviyelerine ulaştı. Tokyo Borsası yüzde 1.55, Hong Kong Borsası yüzde 0.72 yükselişle haftayı tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...