'Ramazan zamlarının piyasayla ilgisi yok'

Et, bakliyat ve meyve-sebze fiyatlarındaki yükseliş, üretim veya normal piyasa koşullarıyla açıklanamayacak ölçüde.

'Ramazan zamlarının piyasayla ilgisi yok'

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, "Et, bakliyat ve meyve-sebze fiyatlarındaki yükseliş, üretim veya normal piyasa koşullarıyla açıklanamayacak ölçüde. Ramazan ayına yaklaşıldıkça bu artışın hızlanması bekleniyor" ifadesini kullandı.

Yetkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de kış ortasından bu yana birçok doğal felaket yaşandığını, kuraklıkla başlayan bu zincirin, don, dolu, sel gibi afetlerle devam ettiğini belirtti.

Bu felaketler sonucunda başta hububat bakliyat ve meyve-sebze sektörü olmak üzere birçok sektörde belirli üretim azalması olduğuna dikkati çeken Yetkin, "Bu üretim azalmasının bir bölümü piyasaya fiyat artışları olarak yansırken, önemli bir bölümü henüz hasat aşamasında oldukları için fiyatlara yansımadı" ifadesini kullandı.

Yetkin, son günlerde gıda fiyatlarında ani bir tırmanış görüldüğünü kaydederek, "Et, bakliyat ve meyve-sebze fiyatlarındaki yükseliş üretim veya normal piyasa koşullarıyla açıklanamayacak ölçüde. Ramazan ayına yaklaşıldıkça bu artışın hızlanması bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasadaki yüksek kar oranlarına da işaret eden Yetkin, yetkilileri giderek ivme kazanan anormal fiyat artışlarını durduracak önlemleri almaya çağırdı.

Sayfa Yükleniyor...