Ramazan'da kartla 34 milyar TL harcandı

Ramazan ayında kartlarla yapılan alışveriş 34 milyar TL’ye ulaşırken, bu tutar Ramazan Bayramı’nda 2.5 milyar TL olarak gerçekleşti. Bayram kıyafetleri, şeker ve tatil harcamaları nedeniyle kartlar en çok Arefe Günü’nde kullanıldı.

Ramazan'da kartla 34 milyar TL harcandı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirilen kartlı ödemelere ilişkin verileri açıkladı.

Verilere göre 20 Temmuz – 18 Ağustos tarihleri arasındaki Ramazan Ayı boyunca toplam 215 milyon işlem adedi ile 34 milyar TL tutarında alışveriş yapılırken, 2011 yılının aynı döneminde bu rakam, 186 milyon işlem adedi ile 28 milyar TL tutarında gerçekleşti.

18 – 21 Ağustos tarihlerini kapsayan 3 günlük Ramazan Bayramı’nda ise 2.5 milyar TL tutarında, 23.5 milyon adet alışveriş yapıldı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda ise bu rakam 19 milyon işlem adediyle 2.2 milyar TL tutarındaydı. Bu yıl kredi kartları, 10 milyon işlem adediyle en çok Arefe Günü’nde kullanıldı.

MARKET VE GIDA ALIŞVERİŞİ ÖNDE
Ramazan'da, marketlerde toplam 64 milyon adet işlem gerçekleşirken, çeşitli gıda alışverişleri de, 17 milyon adede yükseldi. Ramazan Bayramı boyunca bayramlık kıyafet ve şeker, çikolata gibi ikramlık alışverişlerin etkisiyle giyim ve market harcamalarında artış kaydedildi. Ramazan Bayramı’nda 3.5 milyon adet ile 425 milyon TL tutarında giyim alışverişi yapıldı ve 7 milyon işlem adediyle 470 milyon TL tutarında market alışverişi gerçekleşti.

Ramazan Bayramı boyunca seyahat acentelerinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 oranında artış ile 437 bin adet işlem yapılırken konaklamada ise geçen Ramazan Bayramı’na göre yüzde 13 artış ile 197 bin adet işlem gerçekleşti.

Sayfa Yükleniyor...