Rapor: Yeşil enerjinin faturası 13 trilyon dolar

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Carbon Tracker tarafından 'sıfır karbon' projelerinin artması üzerine yeşil enerjinin mali raporu yayınlandı. Rapora göre 2040 yılına kadar petrol üreten ülkeler için kümülatif toplam gelir kaybının 13 trilyon dolar olacağını açıklanırken bazı ülkelerin toplam gelirinin en az yüzde 80 azalacağı belirtildi.

Rapor: Yeşil enerjinin faturası 13 trilyon dolar

İngiltere’de yayınlanan yeni bir rapor, petrol üreten ülkelerin ilerleyen dönemlerde yeşil enerjiye geçmesi durumunda büyük kayıplar yaşayacaklarını ortaya koydu.

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Carbon Tracker tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyanın fosil yakıtları azaltmasının, devletlere 13 trilyon dolara mal olacağı açıklandı.

GELİRLERİ ORTALAMA YÜZDE 40 AZALACAK

2040 yılına kadar yeşil enerjiye yapılan yatırımlar sonrasında petrol üreten ülkelerin 2020’nin kuruyla 13 trilyon dolar kaybının olacağı açıklanırken bazı ülkelerin hükümet gelirlerinin yüzde 40’tan fazla azalacağı belirtildi.

Dünyada küresel ısınmayı kontrol altına almak için, enerji kaynaklarında ‘sıfır karbon’ politikası izlendiği belirtilen raporda, 2040’a kadar sıcaklık artışının 1,65 santigrat derece artacağı kabul edildi.

BÜYÜK ÜLKELER DESTEKLİYOR

Daha büyük bir sıcaklık artışında maliyetin daha fazla olacağının altı çizilirken Birleşik Krallık, ABD, Hindistan ve Çin gibi ekonomileri petrol üreten ülkeler olmadığı için yeşil enerjiyi desteklediği, büyük ülkelerin destekleriyle bu sonun kaçınılmaz olduğu belirtildi.

EN ÇOK ETKİLENEN IRAK VE EKVATOR GİNESİ

Raporda en çok kaybı, ekonomisinin yüzde 80’inden fazlasını petrol oluşturan Irak ve Ekvator Ginesi’nin yaşayacağı belirtilirken Suudi Arabistan, Angola ve Azerbaycan’ın gelirlerinin yüzde 40’tan fazla azalacağının altı çizildi.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Petrol
  • İngiltere
  • Çevre Kirliliği

Sayfa Yükleniyor...