'Recep Abi' projesine 160 bin Euro hibe

AB'den hibe almaya hak kazanan ''Recep Abi'' projesiyle işsiz gençlere mesleki beceri kazandırarak istihdam edilebilirliklerini artırmak amaçlanıyor. Proje 160 bin 589 Euro hibe alacak.

Sivas Valiliği Avrupa Birliği Bürosu ve sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanarak, Avrupa Birliği'nden hibe almaya hak kazanan 27 proje tanıtıldı.

Hazırlanan çalışmalar arasında yer alan Sivas Hizmet Vakfı'nın geliştirdiği ''Recep Abi'' projesiyle işsiz gençlere mesleki beceri kazandırarak istihdam edilebilirliklerini artırmak amaçlanıyor. Bütçesi 178 bin 432 Euro olan projenin 160 bin 589 Euro’luk bölümü hibe miktarı olarak göze çarpıyor.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından 156 bin 273 Euro bütçeyle hazırlanan ''Prensesim'' projesinin hibe miktarı ise 140 bin 646 Euro. Projeyle kentte yaşayan çocuklar ve ebeveynlerin bilinçlendirilmesi yoluyla özellikle kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak ve okul bırakma oranlarının azaltmak amaçlanıyor.

Hibe almaya hak kazanan çalışmalar arasında ''Ruhu Güzel Kendi Özel Çocuklar'', ''Ailemizin Gülleri, Minik Adımlar'', ''İşçinin Emeği Evimin Estetiği'', ''Gülüyorum Çünkü Biliyorum'', ''Her Kadın Güzeldir'' gibi projeler de yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...