'Refinansman Sistemi’ne dikkat!

Yetkililer, düşen faizler sonucu bu sşsteme başvuran kredi kullanıcılarını uyardı!

'Refinansman Sistemi’ne dikkat!

Düşen faizler sonucu kredi kullanıcılarının “Refinansman (Yeniden Finansman) Sistemi”ne başvuruları sonuçsuz kalabiliyor.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yetkilileri bu tür kredi kullanacak vatandaşlara uyarıda bulunuyorlar.

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven, “ Her hafta bin kişinin üzerinde başvuru alıyoruz. İlk 6 ayda 1 milyar TL'nin üzerinde konut kredisi kullandırarak, aynı dönemde %13 olan pazar payımızı %14'e çıkardık.” şeklinde konuştu.

Güven refinansman kullanacak kişilere de, “Buradaki en önemli nokta, erken kapama ücretiyle beraber yeni kredi için daha önceki kredi kullanımı başlangıcında yapılan dosya masrafı vb. bir takım masrafların tekrar yapılacak olmasıdır. Dolayısıyla kalan vadenize, kalan kredi bakiyenize ve mevcut faiz oranınıza göre, bu tür bir işlemin yapılması her zaman tüketici açısından karlı olmayabilir. Yeni kredi kullandırımında alınan tüm masraflar diğer bankadan kredisini kapatarak, refinansman için bankamıza başvurmuş tüketicilerden de alınmaktadır” uyarısında bulunuyor.

Refinansman nedir, nelere dikkat edilmeli?

Haberin detayı EmlakTimes'da

Sayfa Yükleniyor...