Yunanistan yardım için resmen başvurdu

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan Avrupa İstikrar Mekanizması’na resmi kredi başvurusunda bulundu. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Çipras ise reform sözü verdi.

Yunanistan yardım için resmen başvurdu

Avrupa İstikrar Mekanizması, Yunanistan'ın resmi yardım başvurusunun ellerine ulaştığını açıkladı.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan'ın başvurusunu gün içinde telekonferans yoluyla ele almaları bekleniyor.

Yunanistan Başbakanı Çipras da Avrupa Parlamentosu’nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında eform çabalarına devam edeceklerini söyleyen Çipras, şu ifadeleri kullandı: 

“İki-üç gün içinde detaylı, somut öneriler sunacağız. Yunanistan'ın kamu borcu sürdürülebilir hale getirilmeli. Reformlar, yükü nüfusa eşit oranda paylaştırmalı, istihdam yaratmalı ve girişimciliği desteklemeli… Önerilerimiz Yunanistan’ın çevresini değiştirecek reformlara dayanıyor.”

SÖZ VERDİ

Çipras, AB'ye kurtarma paketi alarak ülkesini Euro Bölgesi'nde tutmak için gereken önemli reformları gerçekleştirme sözünü verdi. Çipras, "Krizden ayrı olarak meclise şunun sözünü vermeme izin verin, reform girişimlerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

"BU BİR AVRUPA SORUNU"

"Bu bir Yunanistan sorunu değil, Avrupa sorunu" şeklinde konuşan Yunan Başbakan, Yunanistan’ın sorunlarını yabancıların değil, Yunan hükümetlerinin yarattığını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...