Roubini: Ayı piyasası henüz sona ermedi

Küresel krizi tahmin etmesiyle ünlenen ekonomist Nouriel Roubini, hisse senetleri için ayı piyasasının henüz bitmediğini belirtti.

Roubini: Ayı piyasası henüz sona ermedi

Son dört haftada ABD'de Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 21, Nasdaq yüzde 25, S&P 500 ise yüzde 23 yükseldi. İMKB'de de aynı dönemde yüzde 18'e yakın artış yaşandı.

Bu tablo şu iki soruyu gündeme getiriyor: Piyasalarda ayı piyasası (fiyatların düştüğü piyasa) sürüyor mu? Yoksa boğa piyasası (fiyatların yükseldiği piyasa) başladı mı?

Küresel krizi tahmin etmesiyle ünlenen İstanbul doğumlu ekonomist Nouriel Roubini, hisse senetleri için ayı piyasasının henüz bitmediğini belirtti.

Toronto'da bir basın konferansında konuşan Roubini, önümüzdeki dönemde açıklanacak verilerin olumsuz olmasını beklediğini söyledi.

Bankacılık ve konut sektöründe sorunların süreceğini kaydeden Roubini, tüketiciler üzerindeki baskının bitmeyeceğini ifade etti.

TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK...
Roubini, büyük canlandırma paketlerinin eninde sonunda ekonomilerin daralma oranını azaltacağını ancak bunun zaman alacağını belirtti.

Roubini, "Tünelin sonunda bir ışık görünecek ancak bu hemen değil, daha uzun vadede olacak. Ben kötümser değil, gerçekçiyim. Bu ekonomik daralmanın dip noktasına geldiğimizde ve sürdürülebilir bir ekonomik ve finansal iyileşme gördüğümde bunları ilk haber veren ben olacağım" dedi.

Ünlü ekonomist, basın konferansından önce bir kanada televizyonuna verdiği demeçte ise, piyasada son dönemde yaşanan yükselişin bir ayı piyasası rallisi olduğuna inandığını söyledi.

MOBIUS'A GÖRE BAŞLADI
Ünlü yatırımcı George Soros da yaptığı son açıklamada, ABD borsalarında dört haftadır yaşanan yükselişin bir boğa piyasasının başlangıcı olmadığını çünkü ekonominin halen daralmakta olduğunu söylemişti.

Ünlü yatırımcı Mark Mobius ise, gelişen ülke piyasalarında bir boğa piyasasının başladığını kaydetmişti.

Sayfa Yükleniyor...