Roubini: Londra 'zombi kent'e benzedi

'Kriz kahini' Nouriel Roubini olimpiyat hakkında da olumsuz konuştu. Piyasa için olumsuz öngörüleri ile ünlenen Roubini, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın ekonomik açıdan başarız olduğunu iddia etti.

Roubini: Londra 'zombi kent'e benzedi

'Kriz kahini' olarak nitelendirilen New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini, Londra Olimpiyat Oyunları'nın ekonomik açıdan hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Roubini, Londra'daki otellerin, restaurantların hatta sokakların bile boş olduğunu ve ev sahibi şehrin bir 'zombi kent'e benzediğini belirtti.

Roubini yapılan aşırı uyarılar nedeni ile turistlerin şehre gelmekten korktuğunu, bu yüzden de şehre gelen turist sayısında artış değil azalma olduğunu söyledi.

Roubini'nin bu iddiası araştırma şirketi Experian tarafından da onaylandı. Araştırma şirketi olimpiyat oyunlarının başladığı cumartesi günü Batı Londra'daki mağazaları gezen müşteri sayısının bir önceki yıla göre yüzde 12,4 azaldığını açıkladı. Ancak pazar günü mağazaları gezen kişi sayısında bir önceki yıla göre hafif bir artış yaşandı.

Roubini Olimpiyat Oyunları'nın ekonomik açıdan başarısız olmasının sebebi olarak İngiliz yetkililerin yanlış kararlarını gösterdi.

Sayfa Yükleniyor...