‘Rus erkekleri aşka getirecek’

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkedeki nüfus artışını teşvik etmek için dünyaca ünlü R&B Grubu Boyz II Men’i görevlendirdi. Putin, Moskova’da konser verecek olan grubun Sevgililer Günü öncesi ülkede romantizmi artırmasını hedefliyor.

‘Rus erkekleri aşka getirecek’

Türkiye, nüfus artış hızına yönelik adım atmaya hazırlanırken, Rusya ilginç bir karar aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkedeki doğum oranını artırmak için dünyaca ünlü R&B grubu Boyz II Men’i Rusya’ya davet ettiği iddia edildi.

The Moscow Times’ın haberine göre, 6 Şubat’ta Moskova’da konser verecek olan grubun romantik şarkılarla, Sevgililer Günü öncesinde Rus erkekleri ‘aşk’a getirmesi amaçlanıyor.

Putin’in gerçekten bu konsere ön ayak olup olmadığına ilişkin resmi bir bilgi yok. Haberin çıkış noktası olarak gazetenin Boyz II Men ile yaptığı röportajın giriş yazısı gösteriliyor.

Konserin, Putin’in doğum kampanyasına destek amaçlı olduğu belirtilen yazıda şu ifadelere yer veriliyor:

"Cumhurbaşkanı Putin’in ülkenin doğum hızını artırmak için başlattığı seferberlik Boyz II Men’in de desteğini alacak. Grup 6 Şubat’ta Moskova’da konser verecek. Romantik şarkıların da seslendirileceği konserin Sevgililer Günü öncesinde Rus erkeklere ilham vermesi umuluyor."

‘EN AZ ÜÇ ÇOCUK’
Putin, ülke nüfusunun gücüne verdiği önemle biliniyor. Azalan Rusya nüfusuna karşı mücadeleye girişen Putin geçtiğimiz yıl Ruslardan en az 3 çocuk yapmalarını istemesiyle gündeme gelmişti.

Rusya Devlet Başkanı, nüfus artışının ülkenin uluslararası arenadaki gücünü artıracağı görüşünde.

Rusya’nın nüfusu 2012'de, 276 bin 200 kişi artarak 143,3 milyona yükselmişti.

Sayfa Yükleniyor...