Ruslar bu yıl daha az gezecek

Rusya devlet turizm kurumu, Rus turistlerin bu yıl Avrupa'ya ve uzak noktalara yaptıkları seyahatleri azaltacakları tahminini açıkladı.

Ruslar bu yıl daha az gezecek

Interfax ajansının haberine göre, federal turizm bürosu Rusturism'in Başkanı Anatoly Yarochkin, Rusların 2009'da yapacakları yurtdışı seyahatlerinin yüzde 20-25 oranında azalmasının beklendiğini söyledi.

Yarochkin, havayolu ve tren seyahatinin bu yıl pahalı olabileceğini ve bu nedenle turistlerin gezilerini arabayla yapmak zorunda kalabileceklerini belirtti.

Türkiye'ye de oldukça çok sayıda gelen Rus turistler, son 10 yıl içinde hızlı ekonomik büyümenin gelirlere olumlu etkisiyle yurtdışına daha çok seyahat etmeye başladılar. Havayolları Rusya'ya özel hatlar açarken, tur işletmecileri Rus turistlerin tercihlerine uygun geziler sunuyordu.

Ancak global ekonomik kriz ile birlikte Rusya'da işsiz sayısı 6.1 milyona, işsizlik oranı ise işgücünün yüzde 8'ine yükseldi. Ruble ise euro ve dolar karşısında yüzde 30'un üzerinde değer kaybetti.

Rusturism'in internet sitesinde yer alan verilere göre Rusların tatil amaçlı yaptıkları seyahatler 2008'de yüzde 21 artışla 11.3 milyon seviyesine yükseldi.

En çok seyahat yapılan ülke ise 2.2 milyon gezi sayısıyla Ruslardan vize istemeyen Türkiye oldu.

Sayfa Yükleniyor...