Rusya Devlet Başkanı Putin: Türk partnerlerimizle anlaştık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, diğer projelerin ortaya çıkması halinde ''Türk Akımı Projesi''nin gerçekleştirilmesi konusunda Rusya'nın Türkiye ile işbirliği yapmaktan vazgeçmeyeceğini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Türk partnerlerimizle anlaştık

Vladimir Putin, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlenen basın toplantısında, Türkiye ile işbirliğinden vazgeçmeyeceklerini anlattı.

Putin, şöyle konuştu:

"Türk partnerlerimizle anlaştık, şimdi 'Hayır, Avrupa bize başka bir şey teklif etti' demek güzel olmaz, ayrıca kendimizi saçma bir duruma sokabiliriz. Bugün Avrupa Komisyonu reddetti, yarın tekrar kabul edip, daha sonra tekrar reddedebilir. Bu yüzden biz daha önce olduğu gibi ciddi uzun vadeli işbirliğini tercih ediyoruz."

Putin, Rusya'nın her zaman çok güvenilir bir partner olduğunu her zamanda böyle olmaya devam edeceğini belirtti.

''GÜNEY AKIM'DAN VAZGEÇMEDİK, İZİN VERİLMEDİ''

Putin, Güney Akım projesi ile ilgili yaptığı açıklamada ''Güney Akım'ın yapım projesinden vazgeçmedik, yapımına izin verilmedi. Bu yüzden Rusya bu projeyi iptal etmek zorunda kaldı'' diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin: Türk partnerlerimizle anlaştık - 1 Gazprom, Türkiye üzerinden inşa edilmesi planlanan hat ile yaklaşık 10 milyar dolar tasarruf sağlayacak. Gazprom ayrıca yeni hat ile Türkiye pazarına ilave doğalgaz satma fırsatı yakalamış olacak.

Putin, Güney Akım Projesi ile ilgili Rus ve Macar ortaklığında kurulan, South Stream Hungary firmasının, Türk Akımı projesinin Macaristan bölümünde kullanılabileceğini, ayrıca, gazın Türkiye'den Avrupa'ya gelebilmesi için her türlü desteği vereceklerini, lojistik olarak sorunların çözülmesi halinde Bulgaristan üzerinden de gaz yollamaya hazır olduklarını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...