Rusya, Türk Akımı’nı Avrupa’ya uzatma şartını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Moskova'da Avrupa Ticaret Birliği yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmede Lavrov, "Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini Avrupa'ya ulaştırmaya hazır olduklarını" söyledi.

Rusya, Türk Akımı’nı Avrupa’ya uzatma şartını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın AB'den projenin gerçekleştirileceğine dair garanti almasının ardından Türk Akımı boru hattını Avrupa'ya kadar uzatmaya hazır olduğunu bildirdi.

Moskova'da Avrupa'nın iş sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Lavrov, "Rusya ve Türkiye Avrupa'ya özellikle de Yunanistan'a uzanacak bir boru hattının inşa edilmesini ön gören Türk Akımı'nın anlaşmasını imzaladı" ifadesini kullandı.

Türk ve Rus hükümetleri arasında 10 Ekim'de İstanbul'da imzalanan projeyle ilgili konuşan Lavrov, "İnşa edilecek bir hattın da yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasının planlandığına" dikkat çekti. Güney Akım projesinin başarısız olduğunu belirten Lavrov, resmi garantilerin alınması durumunda Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini Avrupa'ya ulaştırmaya hazırız" dedi.

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller da, "Son gelişmeler ışığında Türk Akımı'nda planlanan iki hat için inşaat sürecinin 2019 sonunda tamamlanabileceğini söyleyebiliriz" ifadesini kullanmıştı.

10 EKİM'DE İMZALAR ATILMIŞTI

Sayfa Yükleniyor...