Sabancı: IMF anlaşmasının gecikmesi iyi oldu

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı Dinçer, IMF anlaşmasının gecikmesinin iyi olduğunu, Eylül'e kalmasında bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

Sabancı: IMF anlaşmasının gecikmesi iyi oldu

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, IMF anlaşmasının Eylül'e kalmasının sakıncası olmadığını, anlaşmanın içeriğinin önemli olacağını söyledi.

CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Sabancı şunları söyledi: "IMF anlaşmasının gecikmesi bizim için iyi oldu. IMF ile yapılacak doğru bir anlaşma, eskisine göre daha fazla kaynak aktaracak. IMF ile anlaşma doğru şartlarda yapıldığı sürece Türkiye için pozitif olacaktır. Türkiye'de bütçe açığına ve kredibiliteye destek olacaktır.

IMF ile yapılacak anlaşma bir rahatlık verecektir. Eylül ayına kalmış olmasında büyük bir sakınca yok, önemli olan anlaşmanın içeriği. 2001'de ihracat pazarları açıktı, ancak bugün dış pazarlarda sorun var. IMF'nin de bakışının farklı olması gerektiğini düşünüyorum. Dış ekonomik pazarlar bizim kontrolümüzde değil."

Türkiye ekonomisine ilişkin daralma tahminlerini yüzde 0.5'ten yüzde 4-4,5'e çektiklerini belirten Sabancı, toparlanmanın 2009 sonu, 2010 başında yavaş yavaş başlayacağını öngördü.

Sabancı, Akbank'ın bu yıl TL kredilerde yüzde 5 büyüme hedeflediğini de açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...