Sabancı'ya Akbank'tan CEO geldi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu, CEO'luk görevine, halen Sabancı Holding Yürütme Kurulu'nda Bankacılıktan Sorumlu Grup Başkanı ve Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Zafer Kurtul'u atadı.

Sabancı'ya Akbank'tan CEO geldi

Sabancı Holding açıklamasına göre, holding Yönetim Kurulu Görevli Üyeliği ve CEO görevini yürütmekte olan Ahmet Dördüncü, görevlerinden ayrıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Grubumuzda, son beş yılı Sabancı Holding CEO'su olmak üzere, uzun yıllar görev yapmış olan Sayın Ahmet Dördüncü’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyor, çıktığı yeni yolda başarılar diliyorum. Grubumuzda, Akbank’ta Genel Müdürlük, üst düzey yöneticilik ve Bankacılıktan Sorumlu Grup Başkanlığı görevlerinde bulunan Sayın Zafer Kurtul, Sabancı Holding CEO'su olarak bayrağı devralacaktır. Kendisinin başarılarının ve grubumuza olan katkılarının devam edeceğine inanıyorum. Sabancı Topluluğu olarak her zaman olduğu gibi paydaşlarımıza değer yaratmak için sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi.

Zafer Kurtul, yeni görevine 19 Temmuz 2010'da başlayacak.

1998 YILINDA AKBANK'TA GÖREVE BAŞLADI
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Bölümü mezunu olan Zafer Kurtul, 1982 yılında University of Wisconsin-Madison'dan finans alanında yüksek lisans (MBA) derecesi almış; Citibank, Chemical Mitsui Bank, BNP-Ak-Dresdner Bank, Societe Generale ve Tekfenbank A.Ş’de çeşitli yönetim pozisyonlarında bulundu.

1998 yılında Akbank bünyesine genel müdür yardımcısı olarak katılan Zafer Kurtul, Kasım 2000-Haziran 2009 tarihleri arasında genel müdür olarak görev yaptı, Haziran 2009’da ise yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak atandı. Chartered Financial Analyst (CFA) unvanına sahip olan Zafer Kurtul, Institut International d’Etudes Bancaires (Uluslararası Bankacılar Enstitüsü) üyesi.

Sayfa Yükleniyor...