Sabiha Gökçen’i Kosova’da inşa edecek

Limak Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir, Priştine Havalimanı ihalesine girerek “5 milyon kapasiteli alanda küçük Sabiha Gökçen yapacağız” dedi.

Bir süre önce devreye alınan yeni dış hatlar terminaliyle yeni yüzüne kavuşan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın (İSG) 20 yıl işletme hakkına sahip olan Limak Holding’in Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir “İlk göz ağrımız” dediği havalimanını asla bırakmayı düşünmediklerini ifade ederek Kosova’da 5 milyon yolcu kapasiteli bir havaalanı için ihaleye gireceklerini açıkladı.

Özdemir şöyle konuştu:

“Priştine Havalimanından ön yeterlilik aldık. Yap- işlet-  devret modelinde olan havalimanı için ihaleye gireceğiz. 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanını küçük Sabiha Gökçen yapacağız. Türkler yoğun olduğundan bizim için ayrıca önemli. Havacılığı sevdik. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Çukurova ve Kütahya havalimanlarının özelleşirmesinden bahsetmişti. Ortaklarımızdan Hindistan’lı GMR’la da bu alanlarda yer almak niyetindeyiz.”

LOJİSTİK ÜS OLACAK
“Ekim itibariyle 6.6 milyon yolcu sayısına ulaştıklarını ve altı yıl içinde 25 milyon yolcu sayısına ulaşmayı istediklerini anlatan Özdemir en büyük hedeflerinden birinin bölgeyi lojistik üs olarak konumlandırmak olduğunu söyledi. Özdemir, “Şu anda kargo operasyonlarımızı yürütüyoruz. Kuzu, Kargo Lux, ULS, ATC bizimle çalışan firmalardan yalnızca birkaçı. Dünyanın önde gelen lojistik firmasıyla anlaşma imzalamak üzereyiz. İSG’i merkez haline getirecekler” dedi. Edinilen bilgiye göre anlaşma DHL ile sağlanacak. Şirket tüm operasyonlarını İSG’den düzenlemeyi planlıyor.

DEVAM EDEN PROJELER
-  Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a su sağlayacak dünyanın sayılı deniz suyu projelerinden birinde MNG ile boru hattı inşaat çalışmalara devam ediyor. 30 ayda tamamlanması planlanan 2.4 milyar dolarlık projede ortakların yüklendiği miktar 437 milyon dolar.
-  Yıl sonunda Uzunçayır HES, 2010 sonunda Alkumlu HES devreye girecek
-  Kıbrıs’taki tatil köyü 2011’de, İstanbul Kavacık’taki otel ile Yalova’daki termal otelse 2010’da açılacak.
-  Beş çimento tesisi olan Limak Mardin’de öğütme tesisi inşa ediyor.
-  Uluslararası inşaat işlerini geliştirmek istiyor, alt yapı projelerini gözlüyor.
-  Hindistanın ilk duble yolunu yapan Limak bölgede GMR’la otoyol işine girmeyi düşünüyor.

(MİLLİYET)


Sayfa Yükleniyor...