Okan Üniversitesi sağlığa 150 milyon dolar yatırım yaptı

Okan Üniversitesi Hastanesi'nin yanı sıra Mecidiyeköy ve Tuzla’daki Diş Hastaneleri ile Türkiye’nin sağlığına dört bir koldan hizmet veren Okan Üniversitesi’nin sağlık yatırımları üç yılda 150 milyon dolara ulaştı.

Okan Üniversitesi sağlığa 150 milyon dolar yatırım yaptı

Yükseköğretimdeki 18’nci yılını geride bırakan Okan Üniversitesi, “Okan” markasının ulusal ve uluslararası başarısını, sağlık sektörüne taşıyor. 50 bin metrekare kapalı alana sahip, 250 yatak kapasiteli, 10 ameliyathane ve 47 erişkin ve yoğun bakım ünitesi, IVF ünitesi, invaziv radyoloji ünitesi, poliklinikler ve kliniklerin yer aldığı, Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 2016 Kasım’da Tuzla’da hizmete açıldı. Sırada Tuzla’da açılacak Diş Hastanesi var.

Bundan dört yıl önce, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini açan, sağlık eğitiminde, Tuzla Kampüsü’ndeki Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi ile Tıp, Diş Hekimliği Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nu aynı çatı altında buluşturup, sadece birkaç üniversitede yer alan Hastane Simülasyon Merkezi’ni 700 metrekarelik bir alanda kuran Okan Üniversitesi, sağlık ve tıp eğitimindeki bu deneyimini Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi hastaneleri ile sahaya taşıyor.

2014’te Mecidiyeköy’de Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’ni, Kasım 2016’da Tuzla’da Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni açan Okan Üniversitesi sağlık alanında büyümesine ikinci Diş Hastanesi ile devam edecek. Eylül 2017’de Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nin ikincisi Tuzla’da hizmete sokacak olan Okan Üniversitesi, hastaneleri ile öğrencilerine pratik sağlarken, mezunlarına da iş imkanı sunuyor.

TUZLA'DA DİŞ HASTANESİ 

Okan Üniversitesi sağlığa 150 milyon dolar yatırım yaptı - 1 Tuzla'daki yeni diş hastanesi 8 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek....

Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Tuzla Hastanesi, son teknoloji alt yapısı ile 107 ayrı ünitede insanların diş sağlığı için hizmet verecek.

Yatırım tutarı 25 milyon dolar olan hastane bünyesinde, 2 adet genel anestezi ameliyathanesi, cerrahi ve periodontoloji anabilim dallarına ait level 1 lokal anestezi ameliyathaneleri, dental lazer ünitesi, CAD-CAM ünitesi, endodontik mikroskop ünitesi, son teknoloji radyoloji görüntüleme cihazları, dental volumetrik tomografi ve RVG sistemleri, ortodonti ve protez laboratuvarları, Ar-Ge laboratuvarı, dünya standartlarında dezenfeksiyon ve sterilizasyon alt yapısı bulunacak.

Türkiye’de ilk kez Mecidiyeköy’deki Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nde kullanılan “Teknolojik Su Dezenfeksiyon Sistemi”  Tuzla’daki yeni hastanede kullanımda olacak. Sahip olunan teknolojik alt yapı sayesinde Hastanede canlı cerrahi uygulamaları gibi multidisipliner eğitimler ve kurslar gerçekleştirilecek. 150-200 kişi kapasiteli 3 adet amfi, 4 adet seminer salonu, zengin diş hekimliği kaynaklarını içeren teknolojik donanımlı kütüphanesi bulunan Hastane, Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Mecidiyeköy’deki Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi  ile entegre PACS alt yapısına da sahip  olacak.

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ

Okan Üniversitesi Hastanesi; 50 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulmuş olup, 500’ün üzerinde çalışanı, öğretim görevlisi ve hekimleri, 250 yatak kapasitesi, 10 ameliyathanesi, yenidoğan pediatrik ve erişkin kapsamında 47 yataklı yoğun bakım ünitesi ve teknolojik alt yapısı ile tam donanımlı bir genel hastane olarak hizmet vermektedir.

Türkiye’de ilk kez Okan Üniversitesi Hastanesi’nde kullanılan son teknoloji cihazlarla Okan Üniversitesi Hastanesi sektöre öncülük yapmaktadır.

MECİDİYEKÖY DİŞ HASTANESİ

Okan Üniversitesi Diş Hastanesi; modern diş üniteleri, dental mikroskop ünitesi, ağız içi ve ağız dışı radyolojik görüntüleme cihazları, dental bilgisayarlı tomografi cihazı (CBCT), bilgisayar destekli CAD-CAM cihazı, PRF cihazı, lazer cihazı ve her branşa özgün diş hekimliği cihazları ve aletleri açısından en üstün teknolojik donanıma sahip. Türkiye’de ilk kez, Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nde, enfeksiyon kontrolü amacıyla “Teknolojik Su Dezenfeksiyon Sistemi” kullanılıyor.

ACIBADEM POLİKLİNİĞİ

Acıbadem Polikliniği, Okan Üniversitesi Hastanesi’ne bağlı olup, yüksek standarttaki kaliteli hizmetlerini, ileri teknoloji cihazları ile alanında uzmanlaşmış doktorları ve deneyimli personelleri ile ayaktan hizmet vermektedir.

Okan Üniversitesi Hastanesi Polikliniği’nde 22 muayene odası, 1 klinik laboratuvar, 2 gözlem yatağı olan müşahede, pansuman odası, 12 sedyeye sahip fizik tedavi, egzersiz ve işlem odaları bulunmaktadır.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Akademik, Diş Hekimliği, Tıp Fakültesi
  • Ekonomi
  • İstanbul
  • Şirketler
  • Genel Sağlık
  • Sağlık

Sayfa Yükleniyor...