Sağlıkta katılım payları Çalışma Hayatı'nda

NTV'de Salı ve Perşembi günleri 14:30'da canlı olarak ekrana gelen Çalışma Hayatı programında bugün sağlıkta katılım payları ele alınıyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel ve Burçak Önder'in birlikte sundukları programda ayrıca iizleyicilerden gelen çalışma hayatı ve emeklilikle ilgili sorulara yanıt veriliyor.


Tezel'in ayrıntıları ile anlatacağı sağlıkta katılım payları ile ilgili önemli noktalar şunlar:

Vakıf üniversitelerine ait sağlık kuruluşları ile sözleşmeli özel hastaneler, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği ve ödediği fiyatların yüzde 30'u oranında katılım payı talep edebilir.

Ancak, bu fark için ödeme yapacak kişinin izni şart olduğu gibi, bu oranın üzerinde fark alınmışsa Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayet edilip yapılan ödeme geri alınabilir.

Birinci basamak resmi sağlık kuruluşları ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerdeki muayenelerden ise katılım payı alınmaz.

Katılım payı; ikinci basamak resmi sağlık kurumlarında 3, eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 üniversite hastanelerinde 6, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında 10 lira.

Tüp bebek için uygulanan katılım payı da ilk denemede yüzde 30, ikinci denemede yüzde 25 olarak belirlenmiştir.

Danıştay, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı hastalardan alınan 3 ile 10 TL arasında değişen katılım payı uygulamasını durdurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni düzenleme için 4 Haziran'a kadar süresi var.

Sayfa Yükleniyor...