Şahenk: Garanti milli takımın bir oyuncusu

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye'nin bölgesel bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini belirterek, "Garanti de bu milli takımın bir oyuncusu" dedi.

Şahenk: Garanti milli takımın bir oyuncusu

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, NTV/CNBC-e ortak yayınında İspanyol BBVA ile yapılan ortaklığı değerlendirdi.

Şahenk şunları söyledi: "Garanti Bankası'na ve Türkiye'ye çok büyük bir iştah olduğunu gördük. Değişik tipte yatırımcılar geldi. Son gelinen noktada hem yönetimin hem de Doğuş Grubu'nun bu bankayı bir yere getirdiğimiz çalışma arkadaşlarımızın, bankamıza her gün gelen vatandaşların da kabul edeceği iyi bir ortağı almaya çalıştık. Avrupa'nın 10. büyük bankası, gönlümüz rahat. Dünyanın her yerinde çok değişik ortaklıklara imza atmış bir banka. Türkiye'deki ekonomik ve siyasi istikrara inanan bir banka. Gelecek yıllarda uluslararası platformda bölgede etkili hale geleceğiz. Yönetimimizin Garanti Bankası'nı koymuş olduğu strateji birbiriyle çok örtüşüyor. İspanyol kültürünün getirdiği sıcakkanlılık da var. Türkiye'ye çok faydalı bir ortaklık olacak. Kriz döneminde küçümsenmeyecek bir bankanın gelmesi Türkiye'nin yapmış olduğu değişimin ne kadar doğru olduğunun göstergesi.

Türkiye bölgesel bir oyuncu olma yolunda gidiyor. Garanti de bu milli takımın bir oyuncusu. Biz de kendimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız. Onlar çok mutlulular, biz de çok mutluyuz. 2005 yılında bize inanarak GE de çok mutlu. Garanti Bankası uluslararası platformda koşacak bir hale geldi, amacımız Türkiye'nin ismini oralarda da duyurabilmek.

Biz Romanya, Rusya gibi yerlerde büyümeye başladık. Romanya'da çok daha hızlı büyümeye başladık. Bu teknolojinin, pazarlamanın, kendine olan güvenin göstergesidir. BBVA'nın da haritasına bakınca tek yatırım boşluğu olan bölge bizim olduğumuz bölge. Garanti bu boşluğu doldurmuştur. Biz de böyle bir ortak istiyorduk. Verilen paraya da bakınca Garanti Bankası'nın çok büyümesi gereikyor, çok daha büyük bilançosu olması gerekiyor.

GARANTİ BANKASI'NI BÜYÜTECEĞİZ
2.1 milyar dolarla Garanti Bankası'nı büyüteceğiz. Uluslararası platforma çıktığınız zaman satın alma yapmanız lazım. Türkiye'de de birleşme ve satın alma imkanları var; grup olarak Garanti Bankası'nı burada destekleyeceğiz. Ayrıca bu geliri turizm, otomotiv ve enerjide büyümek için kullanacağız. Enerjide güzel şeyler yapmak istiyoruz. Buralarda parayı en iyi şekilde değerlendireceğiz.

BU YILKI İKİNCİ BÜYÜK ORTAKLIK
Dün akşam imzalanmış olan anlaşma dünyada bu yıl yapılan ikinci büyük banka ortaklığıdır. A'dan Z'ye Türkiye'yi idare edenlerin bankacılık sektöründe koşturanların ve destek çıkan müşterilerin eseridir. Garanti'nin bu olayı Türk Telekom özelleştirmesinden sonraki en büyük paya sahiptir.

Grup gelecek yıl Türkiye'yi yüzde 5'lerde büyüyen bir ülke olarak görüyor. Türkiye bu yaptıklarını devam ettirirse seçimlerden sonra yatırım yapılacak ratinge gelir diye düşünüyorum."

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, BBVA'nın KOBİ bankacılığı ve varlık yönetiminde çok iyi olduğunu, bu alanlarda büyüyebileceklerini ifade etti. Özen, kamu bankalarının özelleştirmesinde fırsatları kolladıklarını ancak blok satışın zor göründüğünü kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...